ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροπολογία: Παρατείνεται ο εξωδικαστικός – Τι αλλάζει στην καταβολή του μερίσματος

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 10 Φεβρουαρίου 2020, 22:09
Τροπολογία: Παρατείνεται ο εξωδικαστικός – Τι αλλάζει στην καταβολή του μερίσματος
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε τι περιλαμβάνει η τροπολογία

Τροπολογία, με την οποία παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2020 ο εξωδικαστικός μηχανισμός, αλλά παρέχεται και η δυνατότητα για διανομή κοινωνικού μερίσματος, στο πλαίσιο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ν/σ  με τίτλο «Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων" (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις», θα συζητηθεί στη διαρκή επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση  με την τροπολογία «παρέχεται εξουσιοδότηση για έκδοση πράξης κανονιστικού των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα όπως η δυνατότητα αύξησης του καταβαλλόμενου ποσού, εφόσον το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες κατά τον χρόνο έκδοσης της, ο καθορισμός των κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας, διαμονής ή άλλων κριτηρίων για την καταβολή του Κοινωνικού Μερίσματος (...) καθώς και κάθε άλλο θέμα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα».

Παράλληλα, προβλέπεται παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών έως την 30η Απριλίου 2020.

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr