ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Folli Follie: Πρόσκληση προς ομολογιούχους για σχέδιο αναδιάρθρωσης - Αναμένονται ανακοινώσεις

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2020, 12:42
Folli Follie: Πρόσκληση προς ομολογιούχους για σχέδιο αναδιάρθρωσης - Αναμένονται ανακοινώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Τι προτείνει η διοίκηση της εταιρείας

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών η πρόσκληση που απήυθυνε προς τους Ομολογιούχους για την παροχή έγκρισης (Consent Solicitation) στο προτεινόμενο σχέδιο οικονομικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου.

Σύμφωνα με το Capital.gr., η περίοδος για την παροχή ή μη της έγκρισης ξεκινά σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, και ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου.

Η πρόσκληση έχει δημοσιευτεί στο Swiss Exchange (SIX) όπου είχε εισαχθεί προς διαπραγμάτευση το ομόλογο που εξέδωσε η FFG μέσω της θυγατρικής της εταιρείας "FF Group Finance Luxembourg II S.A.", με έδρα το Λουξεμβούργο, τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ανάλογη πρόσκληση απευθύνθηκε και στους υπόλοιπους ομολογιούχους.

Οι σύμβουλοι και η διοίκηση κατέβαλαν προσπάθειες να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα και σύμφωνα με πληροφορίες από τους ομολογιούχους, εμφανίζονται θετικοί στην πρόταση.

Σημειώνεται ότι Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, η Δικηγορική Εταιρεία Σοφός και Συνεργάτες, μαζί με τους συμβούλους των πιστωτών, Oasis Managments, Bank of China, AG Insyrance κ.α. κατόπιν πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας κατέληξαν σε ένα σχέδιο που βασίζεται σε δύο πυλώνες: Ο πρώτος πυλώνας θα είναι τα ακίνητα που μέσω νέας εταιρείας περνάνε στους ομολογιούχους, ενώ το επιχειρηματικό κομμάτι είναι ο νέος πυλώνας και πηγαίνει σε νέα εταιρεία, στην οποία το 51% θα κατέχουν οι παλιοί μέτοχοι και το 49% θα κατέχουν ομολογιούχοι. Επιπλέον εκδίδεται δάνειο 60 εκατ. ευρώ προς πιστωτές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr