ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

DIW: Κίνδυνος για "μόνιμες ζημιές" στη γερμανική οικονομία από τον κορωνοϊό

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 26 Φεβρουαρίου 2020, 20:10
DIW: Κίνδυνος για "μόνιμες ζημιές" στη γερμανική οικονομία από τον κορωνοϊό
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κορωνοϊός πλήττει τη γερμανική οικονομία στο χειρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, επειδή είναι ήδη στάσιμη

Ο πρόεδρος του έγκριτου Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου, Μάτρσελ Φράτσερ ανησυχεί όλο και περισσότερο για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη. "Γίνομαι κάθε μέρα και πιο ανήσυχος ότι ο ιός δεν μπορεί να περιοριστεί, αλλά ότι μάλλον εξαπλώνεται στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία. Δεδομένου ότι η οικονομία μας είναι ήδη εξασθενημένη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν μόνιμες ζημίες στη γερμανική οικονομία", είπε σε σνέντευξή του στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα RTL / n-tv.

"Ο κορωνοϊός πλήττει τη γερμανική οικονομία στο χειρότερο δυνατό χρονικό διάστημα, επειδή είναι ήδη στάσιμη. Πέρυσι, είχε ανάπτυξη 0.5% που είναι μια από τις ασθενέστερες στην Ευρώπη. Το παγκόσμιο εμπόριο υποφέρει λόγω των εμπορικών συγκρούσεων και του Brexit. Τώρα έρχεται ένας πρόσθετος κίνδυνος. Αυτό επηρεάζει κυρίως τους εξαγωγείς, τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa. Γι' αυτό και ανησυχώ πάρα πολύ", δήλωσε ο πρόεδρος του DIW.

Ο Φράτσερ ζήτησε περισσότερο θάρρος από τους πολιτικούς σχετικά με την αποδυνάμωση της γερμανικής οικονομίας. "Τώρα θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να πούμε ξοδέψτε περισσότερα χρήματα. Το κράτος επενδύει για να αντισταθμίσει τουλάχιστον εν μέρει τις απώλειες στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης εξαγωγών, απώλειας εμπιστοσύνης και αυξημένης αβεβαιότητας. Παρακαλώ τους πολιτικούς να μην βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό είναι το λάθος που έχει γίνει ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια. Τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ενεργήσει είναι θαραλέα", τόνισε στη συνέντευξή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr