ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορωνοϊός – Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι για δημοσιονομικά μέτρα, δηλώνει ο Σεντένο

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2020, 22:30
Κορωνοϊός – Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι για δημοσιονομικά μέτρα, δηλώνει ο Σεντένο
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο Σεντένο επεσήμανε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα εφαρμοσθούν με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες στις χώρες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης είναι έτοιμοι να λάβουν δημοσιονομικά μέτρα για να στηρίξουν την ανάπτυξη στην ΕΕ εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσθέτοντας ότι «δεν θα φεισθούν καμίας προσπάθειας».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ. Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο Σεντένο επεσήμανε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα εφαρμοσθούν με βάση τις συγκεκριμένες συνθήκες στις χώρες, διευκρινίζοντας ότι το πλαίσιο δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης παρέχει ευελιξία για την αντιμετώπιση «ασυνήθιστων γεγονότων εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε για τον συντονισμό των αντιδράσεων των χωρών στην έξαρση του κορωνοϊού, έγραψε ο Σεντένο στο Twitter την περασμένη εβδομάδα. Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν και υπουργοί από χώρες - μέλη εκτός της Ευρωζώνης.

«Αυτή η έξαρση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία, αλλά η έκταση και η διάρκεια του προβλήματος εξακολουθεί να είναι αβέβαιη σε αυτή τη φάση», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι υπάρχει μία «δυνητική επίπτωση στην ανάπτυξη», περιλαμβανομένης μίας αποδιάρθρωσης της αλυσίδας προσφοράς. «Θα συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας και είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κατάλληλα μέσα πολιτικής για να επιτύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πολιτικές που πρέπει να αναπτύξουμε αμέσως είναι αυτές που απευθύνονται σε όσους επηρεάζονται άμεσα», τόνισε ο Σεντέντο. «Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από άλλες περιοχές της Ευρώπης αλλά αυτό δεν αλλάζει τη φύση των πολιτικών, των προτεραιοτήτων». Το Eurogroup θα επανεξετάσει την κατάσταση σε συνεδριάσεις αυτό τον μήνα και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα», επεσήμανε ο Σεντένο.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr