ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Airbnb δίνει πάνω από 225 εκατ. για τις ζημιές από ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2020, 10:07
Η Airbnb δίνει πάνω από 225 εκατ. για τις ζημιές από ακυρώσεις λόγω κορωνοϊού
Facebook Twitter Whatsapp

Διάθεση 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την Airbnb για τη μερική αποζημίωση των πελατών της παγκοσμίως, πλην της Κίνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Airbnb ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι θα προχωρήσει στη διάθεση 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει να αντισταθμιστούν οι απώλειες που έχουν οικοδεσπότες σε όλον τον κόσμο, οι φιλοξενούμενοι των οποίων ακύρωσαν τις κρατήσεις τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η βοήθεια αυτή θα επιτρέψει στους οικοδεσπότες να λάβουν το 25% του ποσού που λαμβάνουν κανονικά σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης και προσφέρεται σε όλον τον κόσμο εκτός από την Κίνα.

Σύμφωνα με επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της πλατφόρμας βραχυχρόνιων μισθώσεων Μπράιαν Τσέσκι προς τους ιδιοκτήτες, η απόφαση να επιτραπεί η ακύρωση κρατήσεων που είχαν γίνει έως και τις 14 Μαρτίου και να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων δεν ήταν εύκολη, ωστόσο ήταν απαραίτητο να τεθεί πάνω από όλα η υγεία και η ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι αγωνίζεστε, και αυτό που χρειάζεστε είναι να σας βοηθήσουμε, όχι μόνο με λόγια… Θα καταβάλλουμε 250 εκατ. δολάρια (περίπου 227 εκατ. ευρώ) για να σας βοηθήσουμε να καλύψετε το κόστος των ακυρώσεων εξαιτίας της COVID-19» αναφέρει. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα καταβάλλει το 25% του ποσού που θα ελάμβαναν οι ιδιοκτήτες μέσω της πολιτικής ακυρώσεων αν ο φιλοξενούμενος ακυρώσει την κράτηση που είχε κάνει για την περίοδο από 14 Μαρτίου έως 31 Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας. Το μέτρο αφορά αναδρομικά όλες τις ακυρώσεις της συγκεκριμένης περιόδου.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε το Ταμείο Αρωγής των Superhost ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Από το σύνολο του ποσού, το ένα εκατομμύριο ήταν δωρεά των υπαλλήλων και τα υπόλοιπα εννέα εκατομμύρια τα πρόσφεραν ο Τσέσκι και οι άλλοι δύο συνιδρυτές.