ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη σύμβαση για κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2020, 00:00 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2020, 14:04
Υπεγράφη σύμβαση για κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Επιλύεται ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή, με τη συνολική δημόσια δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατ. ευρώ, με ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2022 

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέτα, μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς επιλύεται ένα πρόβλημα δεκαετιών στην περιοχή όπου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές έχει χαρακτηριστεί υψηλής σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με την κατασκευή του αγωγού (εξωτερικοί χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ.), από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης (Λεωφ. Αλεποχωρίου Δήμου Μεγάρων), μέχρι την κεντρική δεξαμενή αποθήκευσης νερού στην Κινέττα (δύο θαλάμοι χωρητικότητας 3.000 τ.μ.) θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα 3,29 εκατ. ευρώ, με ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2022 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Υπογραφή μέσω... τηλεδιάσκεψης

Σημειώνεται ότι με σεβασμό στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και στελεχών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Για την υπογραφή της σύμβασης, παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Οι κάτοικοι της Κινέτας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέτα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr