ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανοίγει» το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2020, 13:09
«Ανοίγει» το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να «ανοίξει» τις πύλες του το Taxisnet για την κατάθεση των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία. 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να «ανοίξει» τις πύλες του το Taxisnet για την υποδοχή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Ήδη δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση με τον τύπο και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2019. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το εάν η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα παραταθεί πέραν της καταληκτικής προθεσμίας της 30ης Ιουνίου.

Εκτός αυτού, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι επιστροφές φόρων που αντιστοιχούν στις πιστωτικές δηλώσεις να γίνονται φέτος με αυτοματοποιημένες διαδικασίες και τα ποσά να πιστώνονται άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Υπό αυτή την έννοια το άνοιγμα του Taxis για την υποδοχή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, είναι κάτι που αναμένουν πολλοί φορολογούμενοι πως και πως διότι προσβλέπουν στα ποσά των επιστροφών.

Να διευκρινιστεί πάντως πως έχει γίνει και μια αλλαγή διαδικασίας ως προς την επιστροφή φόρου στο εφετινό Ε1. Συγκεκριμένα, έχει καταργηθεί ο πίνακας 10, στον οποίο καλούνταν να δηλώσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να τους πιστωθεί τυχόν επιστροφή φόρου. Πλέον θα εμφανίζεται μήνυμα που θα ενημερώνει για την υποχρέωση γνωστοποίησης του ΙΒΑΝ, με υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης/Υπεύθυνης Δήλωσης του δικαιούχου στη διαδικτυακή πύλη www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.