ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στο Newpost: Ποιοι εργαζόμενοι και πόσα χρήματα χάνουν – Παραδείγματα

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουνίου 2020, 23:35
Ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στο Newpost: Ποιοι εργαζόμενοι και πόσα χρήματα χάνουν – Παραδείγματα
Facebook Twitter Whatsapp

Μια ακτινογραφία του μηχανισμου «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δίνει στο Newpost.gr ο Εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες και παραδείγματα όσα πρέπει να ξέρετε.

Όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δίνει στο Newpost.gr ο Εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς.

Όπως εξηγεί από 15 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ ο μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ισχύει έως 15-10-2020 με δυνατότητα επέκτασης. Ο μηχανισμός αφορά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20%.

Επίσης, αφορά και τις νέες επιχειρήσεις και τις εποχικές επιχειρήσεις αλλά και εργαζομένους με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης ακόμα και όσους προσληφθούν τώρα στην θέση οικειοθελώς αποχωρούντων.

Όπως όμως διευκρινίζει δεν αφορά εργαζομένους με μερική απασχόληση.

Στο διάστημα της συμμετοχής στο μηχανισμό απαγορεύεται τροποποίηση σύμβασης. Η επιχείρηση μπορεί να θέσει σε μειωμένο ωράριο έως και το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης.

Χορηγείται στον εργοδότη το δικαίωμα να μειώνει μονομερώς το ωράριο του εργαζομένου έως και στο 50%. Το κράτος θα καταβάλλει το 60% του μισθού που αντιστοιχεί στον χρόνο που δεν εργάζεται. Κανένας εργαζόμενος δεν θα λαμβάνει αθροιστικά λιγότερο από τον κατώτατο μισθό.

Η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών θα γίνεται από τον εργοδότη στον ονομαστικό μισθό. Το κράτος θα καταβάλλει την αναλογία του 60% των του επιδόματος αδείας και του Δώρου Χριστουγέννων για το διάστημα που δεν εργάζεται ο μισθωτός. Οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο πρόγραμμα θα έχουν μείωση σε επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων. Για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα απαγορεύονται οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθού στους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει προστασία μετά το τέλος του προγράμματος από απολύσεις ούτε για τους εργαζομένους που θα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Για όσους εργαζομένους δεν μπουν στον μηχανισμό Συν-Εργασία, οι απολύσεις είναι ελεύθερες ακόμα και αν η επιχείρηση έχει κάνει χρήση του προγράμματος. Στο άρθρο 31 του ν.4690/2020 , που προβλέπει την μονομερή δυνατότητα του εργοδότη να θέσει τους εργαζομένους σε μειωμένο ωράριο έως και 50% , θεσπίζεται απαγόρευση απολύσεων μόνο για τους εργαζομένους που θα ενταχθούν στο μηχανισμό αυτό. Συγκριμένα αναφέρεται «οι επιχειρήσεις -εργοδότες που θα κάνουν χρήση του μηχανισμού υποχρεούνται να μην προβούν σε καταγγελία συμβάσεων των εργαζομένων που εντάσσονται σε αυτόν και σε περίπτωση πραγματοποίησης της , αυτή είναι άκυρη».

Συνεπώς χορηγείται στον εργοδότη το δικαίωμα να θέτει σε μειωμένο ωράριο όσους υπαλλήλους θέλει και να απολύσει ελεύθερα τους υπόλοιπους. Δηλαδή μονά ζυγά του εργοδότη. Αν δεν τροποποιηθεί άμεσα η διάταξη και δεν επεκταθεί η απαγόρευση απολύσεων στο σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης που εντάσσεται στο πρόγραμμα , θα πρόκειται για κολοβή ή ελάχιστη προστασία από τις απολύσεις.

Παραδείγματα μείωσης μισθού από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

  • 546 ευρώ μισθός: 273 ευρώ ο εργοδότης και 273 ευρώ το κράτος (καμία μείωση)
  • 800 ευρώ μισθός: 400 ευρώ ο εργοδότης και 240 ευρώ το κράτος (μείωση 160 ευρώ)
  • 1000 ευρώ μισθός: 500 ευρώ ο εργοδότης και 300 ευρώ το κράτος (μείωση 200 ευρώ)
  • 1300 ευρώ μισθός: 650 ευρώ ο εργοδότης και 390 ευρώ το κράτο (260 ευρώ)
  • 1600 ευρώ μισθός: 800 ευρώ ο εργοδότης και 480 ευρώ το κράτος (320 ευρώ)
  • 2000 ευρώ μισθός:1000 ευρώ ο εργοδότης και 600 ευρώ το κράτος (μείωση 400 ευρώ)

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις