ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς στο Newpost: Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2020, 08:30
Ο Εργατολόγος Κ. Τσουκαλάς στο Newpost: Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ρυθμίσεις για πρώτη κατοικία και τη ρύθμιση για ευάλωτους οφειλέτες με παροχή στεγαστικού επιδόματος.

Λεπτομέρειες για το νέο πτωχευτικό δίκαιο για φυσικά πρόσωπα δίνει μιλώντας στο Newpost.gr ο Εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς. Τί θα γίνει με τις ρυθμίσεις για πρώτη κατοικία και τη ρύθμιση για  ευάλωτους οφειλέτες με παροχή στεγαστικού επιδόματος.

Ευάλωτος οφειλέτης:

(i) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, άγαμος: 8.180 ευρώ, ζευγάρι: 13.917 ευρώ και κάθε παιδί: 3.361 ευρώ)

 (ii) η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει τις εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και κατά είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ ανά τέκνο μέχρι τρία (3) τέκνα.

·         Σε περίπτωση που δικαιούχος κηρυχθεί σε πτώχευση, θα έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει την κύρια κατοικία του στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης και να την μισθώσει από αυτόν.

·         Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 12 έτη.

·         Ο φορέας θα είναι ιδιωτικός

·         αν ο οφειλέτης καταβάλει το σύνολο των μισθωμάτων για την διάρκεια της μίσθωσης, τότε θα δικαιούται την μεταβίβαση της κυριότητας της πρώτης κατοικίας καταβάλλοντας τίμημα ίσο με την τρέχουσα εμπορική αξία

·         Τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως μισθώματα δεν θα αφαιρούνται από το τίμημα επαναγοράς .  

·         Σε περίπτωση που δικαιούχος είναι ευάλωτο πρόσωπο, δικαιούται να λάβει στεγαστικό επίδομα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις