ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παραθυράκι» για κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ – Πιθανές και νέες μειώσεις φόρων

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2020, 10:56
«Παραθυράκι» για κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ – Πιθανές και νέες μειώσεις φόρων
Facebook Twitter Whatsapp

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε φέτος ανήλθε σε 631,38 εκατ. Ευρώ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην αποκλείει την κατάργησή του.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για εισηγήσεις μείωσης ή και κατάργησης του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι όλα τα σενάρια ελάφρυνσης των Ελλήνων εξετάζονται αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε φέτος ανήλθε σε 631,38 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 352,52 εκατ. ευρώ αφορούν σε φυσικά πρόσωπα και 272,38 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις.

Πιθανή και νέα μείωση φόρων και εισφορών

«Η βασική πυξίδα που διέπει την πολιτική μας είναι η μείωση των φόρων και των εισφορών, είναι περισσότερες δουλειές για τους Έλληνες είναι η ασφάλεια για όλους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης παροχών ή μείωσης φόρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι πιθανό εφόσον υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι «φυσικά μπορεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός που δεν την είχε προβλέψει κάποιος ότι θα έρθει σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία».