ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηεμμανουήλ στον Alpha 98,9: Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν μια πρωτοφανη ρευστότητα

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2020, 12:49
Χατζηεμμανουήλ στον Alpha 98,9: Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν μια πρωτοφανη ρευστότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι μεγάλες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα να σηματοδοτήσουν την αξιοπιστία τους, έχουν συγκριτικά καλύτερη μεταχείριση, επισήμανε το μέλος της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Υπάρχει φέτος μία αρκετά σημαντική επέκταση της τραπεζικής πίστεως, έχουν αυξηθεί τα συνολικά δάνεια. Ως προς την κατανομή σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στην οικονομία. Αυτό εξηγείται εύκολα: αν δείτε και την ελληνική εικόνα, της ελληνικής οικονομίας και τη συγκρίνεται με την πανευρωπαϊκή, παρατηρούνται παρεμφερή φαινόμενα. Υπάρχει μια διαταραχή της οικονομίας λόγω Covid. Το σύστημα είναι γεμάτο ρευστότητα, δεν υπάρχει κάποια πίεση στη ρευστότητα. Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες έχουν μια πρωτοφανη ρευστότητα, έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις κι έχουν δανειστεί τεράστια ποσά από την Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε το μέλος της Τράπεζας της Ελλάδος, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

Τι συμβαίνει, ωστόσο, με τις μικρές επιχειρήσεις, που εκφράζουν παράπονα για τον μη δανεισμό τους από τις τράπεζες; Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, «πράγματι οι μεγάλες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα να σηματοδοτήσουν την αξιοπιστία τους, έχουν συγκριτικά καλύτερη μεταχείριση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έντονο πρόβλημα με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όσον αφορά τη μακροχρόνια αξιοπιστία και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr