ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Omnichannel τραπεζική εμπειρία εξυπηρέτησης για όλους τους πελάτες της Alpha Bank

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2020, 15:24
Omnichannel τραπεζική εμπειρία εξυπηρέτησης για όλους τους πελάτες της Alpha Bank
Facebook Twitter Whatsapp

Ψηφιακά ήδη πραγματοποιείται πάνω από το 90% των εγχρήματων συναλλαγών

Άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικών συναλλαγών παρέχει η Alpha Bank στους Πελάτες της, δίνοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης του συνόλου των τραπεζικών τους συναλλαγών με ασφάλεια και άνεση, χωρίς την ανάγκη επίσκεψης σε Κατάστημα. 

Η ποιότητα του «μπουκέτου» ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχει η Alpha Bank, αναγνωρίζεται ήδη από τους Πελάτης της. Δεν είναι τυχαίο ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού, που υλοποιεί με επιτυχία Τράπεζα από το 2017, το 90% των εγχρήματων συναλλαγών πραγματοποιούνται πλέον στα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα Αυτόματα μηχανήματα πληρωμών ΑPS). Μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του e-banking της Τράπεζας αυξήθηκε εντυπωσιακά, με τις νέες συνδρομές να ξεπερνούν τις 200.000.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της Alpha Bank για  Ιδιώτες εξασφαλίζουν γρήγορες και ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς η Τράπεζα εφαρμόζει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία στα συστήματα και τις διαδικασίες της. Στόχος της Alpha Bank είναι να προσφέρει στους Πελάτες της μία omnichannel εμπειρία εξυπηρέτησης, χωρίς να είναι απαραίτητη η επίσκεψή τους σε Κατάστημα, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο που οι online συναλλαγές συνιστούν όχι μόνον επιλογή, αλλά και βασικό μέσο προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας όλων.

ΜyAlpha Web, MyAlpha Mobile, ψηφιακή τραπεζική από το σπίτι 

Η ψηφιακή πλατφόρμα τραπεζικής της Alpha Bank ενισχύεται διαρκώς με νέες δυνατότητες προσφέροντας στους Πελάτες μία ολοκληρωμένη τραπεζική εμπειρία, από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους. Μέσα από το myAlpha Web και το myAlpha Mobile, οι Ιδιώτες Πελάτες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών τους και διαχειρίζονται λογαριασμούς, δάνεια και κάρτες, ακόμη και προϊόντα που τηρούν σε άλλες ελληνικές τράπεζες, με τη μέγιστη ασφάλεια και ευκολία. Επίσης δίνεται η δυνατότητα online απόκτησης τραπεζικών προϊόντων όπως χρεωστική κάρτα, ασφαλιστικά προγράμματα και αποταμιευτικό λογαριασμό. 

Εύκολες μεταφορές ποσών και απόλυτος έλεγχος καρτών, αποκλειστικά από το κινητό 

Με την υπηρεσία Alpha Quick Transfer, οι Πελάτες μπορούν να μεταφέρουν ποσά έως Ευρώ 500 ημερησίως από και προς τις επαφές του έξυπνου κινητού τους τηλεφώνου, χωρίς καμία επιβάρυνση, ενώ και η διαχείριση των καρτών τους πραγματοποιείται χωρίς επίσκεψη σε Κατάστημα. Οι Πελάτες μπορούν να ενεργοποιούν ή να απενεργοποιούν τις κάρτες τους, να ζητούν νέο PIN ή την αντικατάστασή των καρτών τους, χωρίς αναμονή, 24/7.

Online αγορές με μέγιστη ασφάλεια

Με την αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb οι ηλεκτρονικές αγορές των Πελατών με κάρτες Αlpha Bank ολοκληρώνονται με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και απόλυτη ασφάλεια, καθώς η ταυτοποίηση πραγματοποιείται μέσω των ειδοποιήσεων myAlpha Code με Push Notifications από την εφαρμογή myAlpha Mobile ή με αποστολή SMS ή μήνυμα μέσω Viber στο κινητό τηλέφωνο του Πελάτη.

MyAlpha Ραντεβού, ένας καλύτερος τρόπος εξυπηρέτησης για όλους, με ασφάλεια και χωρίς αναμονή

Η νέα καινοτόμος υπηρεσία myAlpha Ραντεβού εξασφαλίζει γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση και είναι απολύτως προσαρμοσμένη στη σύγχρονη ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια, ταχύτητα και ευελιξία στις τραπεζικές συναλλαγές. H υπηρεσία έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των Πελατών καθώς σε έναν μόλις μήνα λειτουργίας της τα ραντεβού ξεπέρασαν τις 20.000. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω του νέου lockdown που βρίσκεται σε ισχύ, η Τράπεζα ανταποκρίνεται σε περισσότερα από 1.300 αιτήματα για ραντεβού σε ημερήσια βάση.

Μέσα από την εφαρμογή myAlpha Ραντεβού, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Τράπεζας www.alpha.gr/rdv, οι Πελάτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού την ημέρα και ώρα που τους εξυπηρετεί, καθώς και να επιλέξουν οι ίδιοι πως επιθυμούν να εξυπηρετηθούν (βιντεοκλήση, συνάντηση στο Κατάστημα ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση).

Ανέπαφες συναλλαγές αποκλειστικά από το ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού 

Με την πρωτοποριακή υπηρεσία πληρωμών Apple Pay για συσκευές Apple που έχει διαθέσει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά η Alpha Bank από τον Απρίλιο του 2020, οι Πελάτες κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα, μόνο με το κινητό ή το ρολόι τους. Μάλιστα, περισσότεροι από 100.000 Πελάτες έχουν συνδέσει τις κάρτες τους με το Apple Pay και το χρησιμοποιούν για τις ημερήσιες συναλλαγές τους, οι οποίες φτάνουν τις 17.000.
Με ελάχιστα βήματα και με τη μέγιστη ασφάλεια, οι Πελάτες της Τράπεζας μπορούν να εντάξουν στο Apple Pay, όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank και να πληρώσουν σε POS ή ηλεκτρονικά σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογήσουν το ΡΙΝ της κάρτας τους.

Παράλληλα, το πρόσφατα ανανεωμένο myAlpha wallet δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους Android συσκευών για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NFC. Οι Πελάτες της Τράπεζες μπορούν να εντάξουν οποιαδήποτε χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους, Visa ή Mastercard, έκδοσης Alpha Bank, στο σύγχρονο και φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον της εφαρμογής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ψηφιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας είναι διαθέσιμες στο https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/covid-19   

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr