ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpine Air: Η πρώτη εταιρία υπηρεσιών αεροταξί είναι Κρητική

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2020, 12:55
Alpine Air: Η πρώτη εταιρία υπηρεσιών αεροταξί είναι Κρητική
Facebook Twitter Whatsapp

Η Alpine Air έχει στη διάθεσή της ένα Piper Arrow PA-28R-200, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να έχει προστεθεί στον στόλο της και ένα αεροσκάφος 20 θέσεων, ενώ θα ενταχθούν και ελικόπτερα για την εξυπηρέτηση περιοχών και νησιών που δεν έχουν αεροδρόμια.

Μια νέα αεροπορική εταιρία, με έδρα τα αεροδρόμια των Χανίων και της Λάρνακας ανοίγει τα φτερά της και πρόκειται για μια προσπάθεια καθ’ όλα… Κρητική.

«Εδώ και ένα χρόνο συστήσαμε την Alpine Air LTD και πλέον λάβαμε την άδεια από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (DCA) για εμπορικές ιδιωτικές πτήσεις μεταφοράς επιβατών σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία EASA (European Aviation Safety Agency). Περιοχή κύριων δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι τα FIR Ελλάδος και Κύπρου όπου και θα υλοποιούμε υπηρεσίες αεροταξί και εναέριες περιηγήσεις» όπως δηλώνει o Γιώργος Αντωνακάκης, Accountable Manager της Alpine Air.

Ο κ. Αντωνακάκης από το 1991 έχει ιδρύσει την Alpine Travel, μια ταξιδιωτική εταιρία που προωθεί και υλοποιεί διακοπές περιπέτειας στη φύση με πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και τα τρία τελευταία χρόνια έχει βραβευθεί ως παγκοσμίως η καλύτερη εταιρία για family active holidays, καθώς και leaders in mountaineering holidays.

«Η Alpine Air LTD ήδη στελεχώνεται από 10 άτομα, εκ των οποίων οι 4 χειριστές, δυο στην Κρήτη και δυο στην Λάρνακα, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι postholders, και καλύπτουν τις υποχρεωτικές θέσεις διοίκησης καθώς και συντήρησης αεροσκαφών μιας αεροπορικής εταιρείας».

«Οι διαδικασίες αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες στην ΕΕ, απαιτείται αρκετός χρόνος για τη συγγραφή και τον έλεγχο των manuals, τα οποία αξιολογήθηκαν όπως φυσικά αξιολογήθηκαν και οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν σε όλες τις θέσεις.

Το τελικό στάδιο είναι το proving flight (σ.σ. δοκιμαστική πτήση) όπου σε εμάς αυτή η πτήση έγινε στις 3 Νοεμβρίου στο Αεροδρόμιο Χανίων και πήραμε το Air Operator Certificate (σ.σ. πιστοποίηση αερομεταφορέα) στα χέρια μας την 1η Δεκεμβρίου», αφηγείται ο κ. Αντωνακάκης

Τονίζει μάλιστα, ότι σε όλα τα στάδια είχε τη συμπαράσταση όλων των φορέων και των υπηρεσιών καθώς και της διοίκησης του αεροδρομίου Χανίων και των εταιρειών εξυπηρέτησης.

Ήδη η Alpine Air έχει στη διάθεσή της ένα Piper Arrow PA-28R-200, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να έχει προστεθεί στον στόλο της και ένα αεροσκάφος 20 θέσεων, ενώ θα ενταχθούν και ελικόπτερα για την εξυπηρέτηση περιοχών και νησιών που δεν έχουν αεροδρόμια.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της εταιρίας δημιουργήθηκε από την τάση για μικρότερα μεγέθη στις μεταφορές και περισσότερη ιδιωτικότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Alpine Air στοχεύει αποκλειστικά σε αερομεταφορές των επισκεπτών-τουριστών στην Ελλάδα και Κύπρο.

Η Alpine Air είναι η πρώτη εταιρία υπηρεσιών αεροταξί με έδρα τα Χανιά, και αν και ο τουρισμός έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, θα ανακάμψει. Με νεα «μοντέλα» στις παρεχόμενες υπηρεσίες που θα αναζητούν πλέον οι επισκέπτες που θα ταξιδέψουν, οι tour operators, οι ξενοδόχοι αλλά και οι άνθρωποι από την Κρήτη που θα θέλουν να ταξιδέψουν σε κοντινά νησιά.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr