ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 80% στα ενοίκια επιχειρήσεων: Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ αναλύει στον Alpha 98,9 τα αρνητικά της ρύθμισης

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2020, 13:55
Μείωση 80% στα ενοίκια επιχειρήσεων: Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ αναλύει στον Alpha 98,9 τα αρνητικά της ρύθμισης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ για τη μείωση κατά 80% του ενοικίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Τα θετικά και τα αρνητικά της ρύθμισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή με δύσκολα προβλήματα και δύσκολες λύσεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς. Παράλληλα, έκανε λόγο για «λύσεις ανάγκης», σχολιάζοντας τη μείωση κατά 80% του ενοικίου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με εντολή του κράτους.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Χωρίς Μάσκα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή είπε: «Ακούσαμε με έκπληξη και ανάμεικτα συναισθήματα τον πρωθυπουργό. Το θετικό στη ρύθμιση είναι ότι το 60% της κρατικής αποζημίωσης είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Ενόψει μάλιστα του ότι η πραγματική δυνατότητα για πληρωμή ενοικίων από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές είναι πολύ μικρή».

Αναλύοντας την αρνητική πλευρά της ρύθμισης και επισημαίνοντας πως οι ιδιοκτήτες χρήζουν άμεσης αποζημίωσης ανέφερε: «Θα περιοριστεί ή όχι στον κορμό των επιχειρήσεων που είναι ανέφικτο να βρεθεί λύση, δηλαδή σε αυτές που αποδεδειγμένα έχουν κατευασμένα τα ρόλα ή θα τους βάλει όλους μέσα; Θα βάλουν ρύθμιση ότι ο ενοικιαστής πρέπει να βάλουν έγκαιρα το 20%; Πόσους μήνες θα κάνουν οι επιχειρήσεις να δουν στους λογαριασμούς τα χρήματα;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν με το πού γίνει η δήλωση Covid, να την ελέγχει το σύστημα και άμεσα να βάζει τα χρήματα στους λογαριασμούς και όχι να περιμένουν πρώτα να λήξει η προθεσμία. «Θα γλιτώσουμε τις διαμαρτυρίες των ενοικιαστών και θα έχουμε τις διαμαρτυρίες των ιδιοκτητών» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Παραδιάς χαρακτήρισε «καταστροφή» τη ρύθμιση για τους εκμισθωτές που είναι νομικά πρόσωπα και τα Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα, γιατί θα υποστούν μεγάλο πλήγμα.

«Πρέπει να συνδυαστεί με μέτρα άμεσης ανακούφισης από όλες τις υπόλοιπες δανειακές υποχρεώσεις και ρυθμίσεις. Ό,τι γίνεται για όλους να γίνει και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr