ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» για τη στερλίνα λόγω των νέων περιορισμών κατά του κορωνοϊού και του Brexit

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2020, 14:28
«Βουτιά» για τη στερλίνα λόγω των νέων περιορισμών κατά του κορωνοϊού και του Brexit
Facebook Twitter Whatsapp

Βουτιά σημειώνει η στερλίνα λόγω των περιορισμών κατά της Covid-19 στη Βρετανία και του αδιεξόδου του Brexit.

Βουτιά κατέγραψε σήμερα η στερλίνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ αφού η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέους περιορισμούς για να ανακόψει την ταχεία διασπορά ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού και χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία προχώρησαν σε αναστολή των συνδέσεών τους σε ό,τι αφορά τις μεταφορές με τη Βρετανία.

Η λίρα σημείωσε πτώση σχεδόν 2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος κάτω από το 1,33 δολάριο και υποχώρησε κατά 1% έναντι του ευρώ.

Η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ισραήλ και ο Καναδάς ‘πάγωσαν’ τις ταξιδιωτικές τους συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής πτήσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε το Σάββατο ότι το νέο στέλεχος οδήγησε σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για την COVID-19 για το Λονδίνο και τις γύρω περιοχές, ενώ αναθεώρησε τα σχέδιά της περί χαλάρωσης των περιορισμών την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι νέοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας έρχονται καθώς οι συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ για μια εμπορική συμφωνία του Brexit αναμενόταν να συνεχιστούν σήμερα, ενώ απομένουν μερικές μόλις ημέρες έως την λήξη της μεταβατικής περιόδου στα τέλη του έτους.

«Οι νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί (κατά της COVID-19) πιθανόν να πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ έως ότου υπάρξει μεγαλύτερη κυκλοφορία του εμβολίου, το οποίο μπορεί να πάρει μήνες», ανέφεραν αναλυτές της MUFG σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

«Στην παρούσα συγκυρία, εργαζόμαστε με βάση την υπόθεση ότι τα εμβόλια θα αποδειχθούν αποτελεσματικά και απέναντι στο νέο στέλεχος, αλλά αυτό δεν είναι ακόμα σαφές. Ως αποτέλεσμα, η οικονομική επιβράδυνση θα αποδειχθεί μεγαλύτερη και θα παραταθεί και στην επόμενη χρονιά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr