ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχείρηση «ασπίδα» για επιχειρήσεις και απασχόληση: 7,5 δισ. ευρώ ρίχνει στην αγορά η κυβέρνηση - Τα μέτρα

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2021, 13:22
Επιχείρηση «ασπίδα» για επιχειρήσεις και απασχόληση: 7,5 δισ. ευρώ ρίχνει στην αγορά η κυβέρνηση - Τα μέτρα
Facebook Twitter Whatsapp

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το πρόγραμμα «Γέφυρα», τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την καταβολή από το Κράτος μεγάλου τμήματος του κόστους των ενοικίων και τους διαδοχικούς κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής.

Συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνηση για στήριξη της οικονομίας υπογράμμισε ο Χρήστος Ταραντίλης στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Να μιλήσουμε με δεδομένα. Η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του 2020 στήριξε με ένα ποσό 24 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι περίπου 14,5% του ΑΕΠ την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Είναι ένα από τα πιο υψηλά σε ποσοστό του ΑΕΠ ποσά που έχει δώσει ευρωπαϊκή χώρα. Για τη νέα χρονιά, το 2021 το αντίστοιχο ποσό είναι 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ που πάλι είναι από τα πιο υψηλά ποσοστά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θέλω να σας πω ότι η κυβέρνηση αυτή θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τη στηρίζει στην πράξη και αυτό θα κάνει. Να δώσουμε έμφαση στην επιστρεπτέα πέντε», σημείωσε απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα.

Αναφορικά με την Οικονομία, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το πρόγραμμα «Γέφυρα», τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την καταβολή από το Κράτος μεγάλου τμήματος του κόστους των ενοικίων και, βέβαια, τους διαδοχικούς κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής»

Πρόσθεσε επίσης πως «με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα χορηγηθούν σημαντικές διευκολύνσεις για την πληρωμή αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή).

Στη νέα ρύθμιση θα εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, οι οποίες εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς και νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ».

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι: «αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός -κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής- θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και μέσω αυτής τους πολίτες

για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την πορεία του εμβολιασμού. Θα υπάρξει -όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή- συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Περιμένουμε -πέρα από την όποια κριτική- συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό», κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr