current views are: 12

17 Μαΐου 2017
Δημοσίευση21:30

La Repubblica: H Eλλάδα στην καθοριστική στροφή σε ότι αφορά την διάσωση

Στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του πακέτου μέτρων λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές και στην “στροφή σε ότι αφορά την διάσωση”, αναφέρεται με άρθρο της 

Δημοσίευση 21:30’

Στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του πακέτου μέτρων λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές και στην “στροφή σε ότι αφορά την διάσωση”, αναφέρεται με άρθρο της 

Στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του πακέτου μέτρων λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές και στην “στροφή σε ότι αφορά την διάσωση”, αναφέρεται με άρθρο της η εφημερίδα La Repubblica, στην διαδικτυακή της έκδοση.

Κατά την άποψη της εφημερίδας, η εβδομάδα αυτή θα είναι καθοριστικής σημασίας για την χώρα μας, “σε ότι αφορά την διάσωση, μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης“, όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι.

Μετά το Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Τρίτης, προσθέτει, “η Αθήνα μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ότι θα επιστρέψει στις αγορές με τα κρατικά ομόλογα και θα καταργήσει τα κάπιταλ κοντρόλς“.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος, αναφέρει ότι οι νέες περικοπές γίνονται άμεσα αισθητές από τους πολίτες, οι οποίοι, από το 2010, έχουν χάσει το 30% του εισοδήματός του το 2010. Αναφέρει, δε, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παράλληλα με τα μέτρα που ζήτησαν οι πιστωτές, παρουσιάζει στην βουλή και τα αντίμετρα, ίδιου οικονομικού ύψους, με τα οποία εννοεί να στηρίξει τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

Η La Repubblica προβλέπει ότι είναι πιθανό η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, μεταξύ των οποίων και το “πάγωμα” των επιτοκίων για τα επόμενα είκοσι χρόνια. “Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, βασίζεται ιδιαίτερα στην βοήθεια του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος, πριν γίνει πρόεδρος, στήριζε με πεποίθηση την θέση ότι πρέπει να δοθεί κάποιο οξυγόνο στην Ελλάδα, σβήνοντας μέρος των χρεών της”, γράφει ο Έττορε Λιβίνι.

Σύμφωνα με τον ιταλό απεσταλμένο ο πρωθυπουργός ελπίζει να κλείσει την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να στοχεύσει στην ανάκαμψη, χάρη στα αποτελέσματα των ημερών αυτών. Η La Repubblica σημειώνει, δε, ότι αν όντως η χώρα μας ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση και ξαναβγεί στις αγορές με τα κρατικά ομόλογα, τότε “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταργήσει, σε λίγους μήνες, τα κάπιταλ κοντρόλ, να μετατρέψει σε θετικό πολιτικό αποτέλεσμα τις μεγάλες θυσίες που επιβλήθηκαν στην χώρα τα τελευταία δυο χρόνια, πριν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και να καλύψει την διαφορά δέκα και πλέον μονάδων με την κεντροδεξιά της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσιάζουν τα γκάλοπ”.


σχετικα αρθρα