ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έβαλε «λουκέτο» το ένα τρίτο των καταστημάτων στην Αθήνα

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2017, 09:06 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2017, 15:03
Έβαλε «λουκέτο» το ένα τρίτο των καταστημάτων στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Κλειστό είναι ένα στα τρία καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγράφει έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ (  Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών -Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κλειστό είναι ένα στα τρία καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγράφει έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ (  Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών -Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) για το πρώτο εξάμηνο του 2017. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία" οι κλειστές επιχειρήσεις στην Αθήνα φθάνουν στο 28% ,ενώ συρρικνώνονται τα καταστήματα ρούχων, όχι όμως και υποδημάτων.

Η έρευνα δείχνει πως τα κλειστά μαγαζιά αρχίζουν να διαμορφώνουν "πιάτσες" , με τα υψηλότερα ποσοστά "λουκέτων" να καταγράφονται κατά φθίνουσα σειρά στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη (45,1%), Ιπποκράτους (39,3%), Σοφοκλέους (38,7%), Σταδίου (34,3%), Πανεπιστημίου (33,9%), Ευριπίδου (29,4%).

Το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες (23%), ποσοστό που διατηρείται σταθερό σε σχέση με την περσινή καταγραφή. 

Ακολουθεί το Κολωνάκι, όπου η εικόνα βελτιώθηκε (23%) σε σύγκριση με το 2016. Σε χειρότερη θ'εση εξακολουθούν να βρίσκονται η ζώνη των Εξαρχείων με 35%, καθώς και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33%.

Τέλος, αρχίζει να σταθεροποιείται η ανάπτυξη των επιχειρήσεων εσίασης, ενώ οριακή αύξηση σημειώνουν τα φαρμακεία.