ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης

Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου 2021, 08:00 / Ανανεώθηκε 15 Σεπτεμβρίου 2021, 09:00
Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια το νέο σχέδιο της κυβέρνησης
Photo: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η καλή πορεία της οικονομίας ανοίγει το δρόμο για επιπλέον μέτρα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών.

Με τους νέους να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι και νέο μέτρο στήριξης και συγκεκριμένα, την παροχή δωρεάν κατοικιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα ΝΕΑ, οι ευοίωνες προβλέψεις για ανάπτυξη πάνω από 5,9% δίνει το περιθώριο στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέες φοροελαφρύνσεις και σε αυτές, εκτός από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους είναι ακόμη η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος, των ασφαλιστικών εισφορών και τα δωρεάν σπίτια.

Στο πλαίσιο της στήριξης της νέας γενιάς, λοιπόν, η κυβέρνηση, όπως γράφουν Τα Νέα, εξετάζει το σενάριο για παροχή δωρεάν στέγης σε νέα ζευγάρια. Τα ακίνητα θα παραχωρούνται για δωρεάν χρήση σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε νέα ζευγάρια.

Τα σπίτια που θα διατίθενται δωρεάν είναι ακίνητα (διαμερίσματα και κατοικίες) που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου.

Η ΕΤΑΔ διαθέτει περισσότερα από 70.000 ακίνητα κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών μπορεί να παραχωρηθεί σε νέα ζευγάρια.

Το μέτρο, σημειώνεται στο δημοσίευμα, αναμένεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά με την πριμοδότηση προσλήψεων νεοεισερχόμενων έως 29 ετών στην αγορά εργασίας, με 600 ευρώ για τον εργαζόμενο και άλλα 600 για τον εργοδότη για έξι μήνες.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr