ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξώδικα μέσα στις στάνες - Επιστολή διαμαρτυρίας αγροτών στον Αλ. Τσίπρα

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2017, 09:13 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2017, 11:07
Εξώδικα μέσα στις στάνες - Επιστολή διαμαρτυρίας αγροτών στον Αλ. Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Σε χωριά εξόρμησαν δικαστικοί επιμελητές, μοιράζοντας "από στάνη σε στάνη" εξώδικα για την καταγγελία δανείων που είχαν λάβει, κατά το παρελθόν, κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε χωριά εξόρμησαν δικαστικοί επιμελητές, μοιράζοντας "από στάνη σε στάνη" εξώδικα για την καταγγελία δανείων που είχαν λάβει, κατά το παρελθόν, κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία του Τύπου" μέσω των εξωδίκων οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν εντός τριών ημερών τα χρέη τους, τα οποία έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί εξαιτίας των υψηλών τόκων. Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων , ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κοινοποίησε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι στον Νόμο Ιωαννίνων οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι, καθώς η εταιρεία PQH Ειδικός Εκκαθαριστής Πιστωτικών Ιδρυμάτων , η οποία ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας προχώρησε σε αποστολή εξώδικης καταγγελίας των συμβάσεων για δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

"Δικαστικοί επιμελητές γυρίζουν από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη σαν φοροεισπράκτορες της παλαιάς εποχής και κοινοποιούν τα εξώδικα με τα οποία καλούνται οι κτηνοπτηνοτρόφοι να εξοφλήσουν τα δάνειά τους και μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών , διότι, σε αντίθετη περίπτωση , τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στην Εφορία" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Διευκρινίζεται , δε πως τα ποσά που είναι απαιτητά "εδώ και τώρα" έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί από τους τόκους και τα διάφορα έξοδα τα οποία ζητάει η εταιρεία της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας.

Οι αγρότες υπενθυμίζουν πως τόσο παλαιότερες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή είχαν εξαγγείλει "γενναία ρύθμιση". Υπενθυμίζουν, επίσης ,πως έπειτα από έγγραφη διαμαρτυρία κατά την ψήφιση της ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων από τη σημερινή κυβέρνηση ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε ότι στη ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και τα δάνεια των κτηνοπτηνοτρόφων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένης της πρώην ΑΤΕ, χωρίς, όμως να γίνει τίποτα. 

Τέλος, στην επιστολή σημειώνεται πως τα ποσά των εγγημένων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν στους κτηνοπτηνοτρόφους, είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά τα οποία χορηγήθηκαν σε άλλες επαγγελματικές ομάδες και παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν στις εκμεταλλεύσεις τους για κάλυψη αναγνωρισένων ζημιών, που προκλήθηκαν από άστοχες ενέργειες της πολιτείας. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr