current views are: 6

2 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση05:56

Χρονιά «ρεκόρ» στον τουρισμό το 2017: Πάνω από 95% η πληρότητα για Ιούλιο-Αύγουστο

Αισιόδοξα μηνύματα από την ατμομηχανή της οικονομίας

Δημοσίευση 05:56’

Αισιόδοξα μηνύματα από την ατμομηχανή της οικονομίας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από τις κρατήσεις για τους δύο καυτούς μήνες του καλοκαιριού, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ μιλούν και για έναν πολύ καλό Σεπτέμβριο.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον ζεστό καιρό μας κάνουν ένα πολύ καλό από άποψης κρατήσεων καλοκαίρι που μπορεί να ξεπεράσει και τους 28 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ!

”Πάμε πολύ καλά φέτος, θα έχουμε μια πάρα πολύ αποδοτική χρονιά” τόνισε στο newpost.gr ο Πρόεδρος του HATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, επισημαίνοντας ότι ο Ιούνιος ήταν πολύ καλός από αφίξεις από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά και από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ οι δύο μήνες που ακολουθούν σχεδόν είναι υπερκαλυμμένοι, καθώς οι πληρότητες αγγίζουν πάνω από το 95%.

Φυσικά και φέτος υπάρχουν οι προορισμοί που θα ”βουλιάξουν” από κόσμο και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους… κλασικούς: Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική

Το νησί, βέβαια, που θα γνωρίσει μεγάλες δόξες φέτος θα είναι η Πάρος, όπου, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά ο κ. Τσιλίδης ”δεν θα πέφτει καρφίτσα”, αφού οι αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό είναι πάρα πολλές. 

Εξαιρετικά από κρατήσεις πάνε, επίσης, και τα νησιά του Ιονίου, με τη Λευκάδα, την Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά να πρωτοστατούν, καθώς ήδη έχουν πάνω από 85% πληρότητα και ακόμα κλείνουν…

Αυτό που έχει ενδιαφέρον, φέτος, είναι πως οι αυξημένες κρατήσεις εξακολουθούν και τον Σεπτέμβριο, με τους τουρίστες από το εξωτερικό να έχουν, ήδη, κάνει κινήσεις για να έρθουν στην Ελλάδα και εκείνο τον μήνα, που παραδοσιακά είναι πιο ”πεσμένος” από τους μήνες του καλοκαιριού.