current views are: 10

14 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση06:38

«Τέλος» στο… λαδόξιδο των εστιατορίων από τις αρχές του νέου χρόνου

Θα χρεώνεται και το… λαδόξιδο πλέον στα εστιατόρια από τις αρχές του χρόνου.

Δημοσίευση 06:38’

Θα χρεώνεται και το… λαδόξιδο πλέον στα εστιατόρια από τις αρχές του χρόνου.

Θα χρεώνεται και το… λαδόξιδο πλέον στα εστιατόρια από τις αρχές του χρόνου.

Σύμφωνα με νέα απόφαση, από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα. Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.

Έτσι υπολογίζεται, βάσει της κατανάλωσης, ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5%.

Τώρα βέβαια, προκύπτουν άλλα ερωτήματα όπως το κόστος του τυποποιημένου ελαιολάδου για τον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.

Απ’ την άλλη πλευρά, βέβαια, η τυποποίηση σίγουρα εξασφαλίζει ποιότητα και σίγουρα ο καταναλωτής αποφεύγει τους κινδύνους από το αμφίβολης προέλευσης λάδι που μπορεί να σερβίρεται χωρίς έλεγχο.

 


σχετικα αρθρα