ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η επέκταση επιδότησης καυσίμων

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2022, 19:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2022, 19:05
Fuel Pass 2: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η επέκταση επιδότησης καυσίμων
Facebook Twitter Whatsapp

Η τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία την Πέμπτη από την Βουλή, η τροπολογία η οποία επεκτείνει την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 2) μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην τροπολογία επεσήμανε ότι η νέα ρύθμιση θα αφορά περισσότερους δικαιούχους ενώ και η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη. «Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν εισόδημα ως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε μέλος του νοικοκυριού. Υπολογίζεται ότι θα αφορά συνολικά 3,1 εκατ. κάτοχους οχημάτων από τους 3,5 εκατ. που είναι στο σύνολο» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε «αφορά σε μείωση 44 λεπτά του ευρώ το λίτρο στις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και 56 λεπτά στις υπόλοιπες. Συνολικά αφορά σε 180 λίτρα το τρίμηνο που αντιστοιχούν σε 600 χιλιόμετρα το μήνα ή 20 χμ την ημέρα. Αυτή η επιδότηση με τα σημερινά δεδομένα ρίχνει τη τιμή της βενζίνης κάτω από 2 ευρώ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr