ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργειακή κρίση: «Αντίδοτο» για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος αναζητούν στο Μαξίμου - Πώς θα «σβήσει η φωτιά»

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2022, 20:00 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2022, 20:17
Ενεργειακή κρίση: «Αντίδοτο» για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος αναζητούν στο Μαξίμου - Πώς θα «σβήσει η φωτιά»
Facebook Twitter Whatsapp

Αυξάνεται η κρατική επιδότηση στα νοικοκυριά.

Αντίδοτο στην εκτίναξη των διεθνών τιμών χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος αναζητά η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει την αύξηση των επιδοτήσεων για τον Σεπτέμβριο προκειμένου να συγκρατήσει τους λογαριασμούς για τους τελικούς καταναλωτές στα σημερινά επίπεδα.

Τον Αύγουστο η τιμή της κιλοβατώρας που έδωσαν οι πάροχοι ήταν από 0,486- 0,60 ευρώ η κιλοβατώρα και αύριο που θα ανακοινώσουν τα νέα τιμολόγια για τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αγγίξει τα 0,80 ευρώ, καθώς έχει προηγηθεί μια μεγάλη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των τιμών της χονδρικής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αυξηθεί κατά ανάλογο τρόπο και η κρατική επιδότηση ώστε να μην πληγούν τα νοικοκυριά. Έτσι, ενώ τον Αύγουστο η κρατική επιδότηση ήταν στα 0,337 ευρώ η κιλοβατώρα, για να μη δουν οι καταναλωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, η επιδότηση για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να ανέλθει στα 0,41-0,45 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό επιβαρύνει σημαντικά τα δημοσιονομικά της χώρας, καθώς για να να διατηρηθεί η τιμή στα 0,15-0,17 ευρώ η κιλοβατώρα, η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει κονδύλια ύψους 1,5 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr