ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερωρίες στον ΕΦΚΑ το Σαββατοκύριακο για να βγουν οι συντάξεις και να μην χαθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 08:28 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 10:50
Υπερωρίες στον ΕΦΚΑ το Σαββατοκύριακο για να βγουν οι συντάξεις και να μην χαθεί η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp

Στο έγγραφο ο διοικητής του ΕΦΚΑ ζητά μέχρι σήμερα να οριστικοποιηθούν αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε σπριντ αναμένεται να επιδοθούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η έκδοση συντάξεων, από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Σε έγγραφο που απέστειλε την Πέμπτη στις υπηρεσίες ο διοικητής του ταμείου ζητά μαζικές απονομές συντάξεων μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου την Τρίτη να γίνει εμβόλιμη απονομή συντάξεων και έτσι τα στοιχεία αυτά να ενταχθούν σε αυτά που θα παρουσιαστούν στα κλιμάκια των ελεγκτών με την ελπίδα να μην μπλοκαριστεί η δόση.

Δείτε ΕΔΩ το έγγραφο του ΕΦΚΑ

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», με αυτόν τον τρόπο εμμέσως μπαίνει «βόμβα» στα θεμέλια του προϋπολογισμού, καθώς με τη δέκατη κατά σειρά τροποποίηση των αριθμών στον ΕΦΚΑ επηρεάζουν τις προβλέψεις του προσχεδίου.

Ενδεικτικός του συναγερμού που έχει σημάνει στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών είναι ο τόνος που χρησιμοποιεί ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θωμάς Μπακαλέξης, στο έγγραφό του: «Το θέμα είναι ιδαίτερα κρίσιμο και το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει τη συνολική χρηματοδότηση της χώρας».

Όπως σημειώνει σε άλλο σημείο της επιστολής ο λόγος που μπαίνει το ορόσημο της Τρίτης είναι γιατί «θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα».

Στο έγγραφο ο διοικητής του ΕΦΚΑ ζητά αφενός μέχρι σήμερα να οριστικοποιηθούν αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά.

Όσο για το Σαββατοκύριακο - με αντάλλαγμα άδεια κάποιον επόμενο μήνα - ζητείται να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου της 30/6 και 31/8».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr