ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον «αέρα» οι προνοιακές παροχές - Αυστηρότερα κριτήρια ζητούν οι Θεσμοί για τα επιδόματα τέκνων

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2017, 10:50 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2017, 10:49
Στον «αέρα» οι προνοιακές παροχές - Αυστηρότερα κριτήρια ζητούν οι Θεσμοί για τα επιδόματα τέκνων
Facebook Twitter Whatsapp

Ήδη έχουν ζητηθεί για φέτος περικοπές 200 εκατ. ευρώ από Υπουργεία, τα οποία θα στερήσουν μέρος από τα επιδόματα τέκνων που δίνονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο «αγκάθι» εξακολουθεί να παραμένει η αναδιάρθρωση του προνοιακού χάρτη της χώρας, καθώς οι επικεφαλής των Θεσμών ζήτησαν χθες από το Υπουργείο Εργασίας ριζικές αλλαγές και καλύτερη στοχοποίηση, αναφορικά με τους δικαιούχους απονομής των κοινωνικών επιδομάτων και ειδικότερα υψηλότερα μεν οικογενειακά επιδόματα σε νοικοκυριά με ένα η δύο παιδιά αλλα με αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτό οδηγεί εκ των πραγμάτων στον περιορισμό των επιδομάτων τέκνων που χορηγούνται σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, όπου αναμένεται να τεθούν από αρχές του χρόνου αυτστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι όποιες αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα αλλά και σε άλλα επιδόματα (εκπαιδευτικά,αναπηρικά κλπ) θα κριθούν από τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα οικονομικά περιθώρια των Προϋπολογισμών του 2017 και 2018, καθώς μέσω αυτών μπορούν να μεταφερθούν πόροι στις  πορονοιακές παροχές που σήμερα φτάνουν ετησίως τα 600 εκατ. ευρώ.

Ήδη έχουν ζητηθεί για φέτος περικοπές 200 εκατ. ευρώ από Υπουργεία, τα οποία  θα στερήσουν μέρος από τα επιδόματα τέκνων που δίνονται σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr