ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουνό» τα εμπόδια για το Ελληνικό - Εννέα από τις δέκα προϋποθέσεις δεν έχουν εκπληρωθεί

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2017, 11:06 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2017, 11:21
«Βουνό» τα εμπόδια για το Ελληνικό - Εννέα από τις δέκα προϋποθέσεις δεν έχουν εκπληρωθεί
Facebook Twitter Whatsapp

Τα επόμενα βήματα για την επένδυση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έναν γολγοθά εκκρεμοτήτων που μεταθέτουν στο απώτερο μέλλον την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του Ελληνικού έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία, η οποία για πρώτη φορά διευκρινίζει το πλήθος των συμβατικών υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρωθούν προτού γίνει η μεταβίβαση των μετοχών στην ομάδα επενδυτών της Lamda Development. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», αν και στο ενημερωτικό σημείωμα του επενδυτικού σχήματος δεν αναφέρεται χρονοδιάγραμμα με το πλήθος και τον σύνθετο και δύσκολο χαρακτήρα των δέκα προϋποθέσεων που απαριθμεί, η εταιρεία υπενθυμίζει στην κυβέρνηση πόσα έχει να κάνει και ουσιαστικά τοποθετεί στο άγνωστο μέλλον τη μεταβίβαση.

Σημειώνεται ότι από τα δέκα βήματα σήμερα έχει γίνει μόνο το πρώτο, ενώ το δεύτερο υπολογίζεται τον Φεβρουάριο του 2018.

Όπως αναφέρεται, μετά το πρώτο βήμα χρειάζεται η κύρωση της σύμβασης στη Βουλή, η «πολεοδομική ωρίμανση» του ακινήτου με την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) με δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα και, μετά, το τρίτο βήμα, η έγκριση των Πολεοδομικών μελετών με ΚΥΑ, κάτι που κατά πληροφορίες θα μας πάει στο καλοκαίρι του 2018.

Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η ιδιοκτησιακή ωρίμανση του Μητροπολιτικού Πόλου (4), με μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα ποσοστού 30% εξ αδιαιρέτου (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας), και (5) με μεταβίβαση των εμπράγματων δικαιωμάτων. 

Οι τρεις δήμοι

Θα ακολουθήσει (6) η διοικητική ωρίμανση του ακινήτου, το οποίο σήμερα «μοιράζεται»ανισομερώς σε τρεις διαφορετικούς δήμους (Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης) και (7) η χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο ύστερα από διαγωνισμό.

Έπειτα (8) η ωρίμανση της πραγματικής κατάστασης του ακινήτου με μετεγκατάσταση των φορέων που είναι εγκατεστημένοι στο Ελληνικό.

Απαιτείται, επίσης, (9) η δικαστική ωρίμανση, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις ακύρωσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης και τέλος, (10) να μην έχουν συντρέξει μέχρι τη μεταβίβαση γεγονότα που να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά ποσοστό άνω του 5% της δομήσιμης έκτασης εντός του Μητροπολιτικού Πόλου. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr