current views are: 12

9 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:58

Τροπολογία: Στο 5% ο ειδικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Δημοσίευση 18:58’
Τηλεθεάσεις

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Την μείωση σε 5% από 20% του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων που θα προβάλλονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που προστέθηκε στο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση: «Ενόψει της επικείμενης αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και προς τον σκοπό διευκόλυνσης νέων επενδύσεων, προτείνεται η διαμόρφωση από 1/4/2018, του συντελεστή του ειδικού φόρου της παρ. 12 του άρθρου πέμπτου του ν.3845/2010 (Α’65) σε ποσοστό 5% για τις διαφημίσεις που προβάλλονται από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης στα οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο πλαίσιο της εν λόγω αδειοδοτικής διαδικασίας. Παράλληλα επεκτείνεται η ως άνω ρύθμιση και στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και σε αυτά της ΕΡΤ ΑΕ».

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις τα έσοδα του προϋπολογισμού θα μειωθούν κατά 20 εκατ. ευρώ περίπου. Η μείωση αυτή για το 2018 θα περιοριστεί στα 15 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία 


σχετικα αρθρα