current views are: 4

12 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση07:03

Κοινωνικό μέρισμα: Λήγει η προθεσμία των αιτήσεων – Πιθανή παράταση για ειδικές περιπτώσεις

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Δημοσίευση 07:03’
Αυξήσεις

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για ειδικές περιπτώσεις δικαιούχων.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286  αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1.

Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ’ όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

  • Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή “άσχετα” άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).
  • Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.


σχετικα αρθρα