current views are: 9

19 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:33

Προσφορά για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ σχεδιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω καθυστερήσεων

Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει απανωτές παρατάσεις.

Δημοσίευση 19:33’
αρθρο-newpost

Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει απανωτές παρατάσεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτίθεται να υποβάλλει προσφορά για την εξαγορά του 100% της Εταιρείας Συντήρησης Τροχαίου Υλικού, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Φίλιππο Τσαλίδη.

Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ έχει δώσει απανωτές παρατάσεις, ενώ ο πρώτος διαγωνισμός το καλοκαίρι του 2016 κηρύχθηκε άγονος λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι αφορά τη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσαλίδης ανέφερε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει λάβει προφορικές δεσμεύσεις από την ΕΡΓΟΣΕ πως έως τα τέλη του 2018 η γραμμή θα είναι πλήρως ηλεκτροδοτούμενη και πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις τηλεδιοίκησης και σήμανσης.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν τα έργα εγκαίρως, τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναζητήσει αποζημιώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Τσαλίδης, ο οποίος διευκρίνησε ωστόσο πως η σύμβαση πώλησης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ιταλικό όμιλο Ferrovie Dello Stato δεν προβλέπει ρήτρες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει μεγάλη σημασία στην ολοκλήρωση των έργων, καθώς μόνο όταν ολοκληρωθούν αυτά θα μπορεί η εταιρεία να δρομολογήσει νέα τρένα. «Η μητρική εταιρεία θέλει να βάλει νέα τρένα το συντομότερο δυνατό και δεν μπορεί», τόνισε ο Φίλιππος Τσαλίδης ο οποίος πρόσθεσε πως οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αναβάθμισης του δικτύου αποτελούν δυσφήμιση για την εταιρεία, δίχως να ευθύνεται εκείνη.


σχετικα αρθρα