current views are: 10

26 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση15:35

Αξιολόγηση: Επιπλέον αποδοχές για τους «άριστους» δημόσιους υπαλλήλους

Τι θα γίνει με όσους κριθούν ως ακατάλληλοι 

Δημοσίευση 15:35’

Τι θα γίνει με όσους κριθούν ως ακατάλληλοι 

«Ξεκλειδώνει» από 1/1/2018  με κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών η διάταξη του άρθρου 12 του νόμου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Με την εν λόγω διάταξη εξελίσσονται ταχύτερα στην ιεραρχία όλων των φορέων του δημοσίου οι  υπάλληλοι που θα αριστεύσουν σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο για την  προσμέτρηση των τριών συνεχόμενων ετών θα ληφθούν υπόψιν και οι αξιολογήσεις των δύο προηγούμενων ετών, εκτός της αξιολόγησης που έτρεξε το 2017.Οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν κατά μέσο όρο  με άριστα   την τελευταία τριετία θα εξελιχθούν ταχύτερα στην ιεραρχία του δημοσίου καθώς θα λάβουν ως επιβράβευση των ικανοτήτων τους  ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο το οποίο  αυτομάτως οδηγεί σε υψηλότερες μισθολογικές απολαβές.

Σύμφωνα με το νόμο  στην κατηγορία των αρίστων που θα αναβαθμιστούν αποκτώντας  ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο αναμένεται να υπαχθεί περίπου το  5%-15% των συνόλου των υπαλλήλων σε Υπουργεία, οργανισμούς και εποπτευόμενους φορείς.

Από την άλλη όσοι υπάλληλοι, μέσω τριών συνεχόμενων αξιολογήσεων, κριθούν και βαθμολογηθούν ως ακατάλληλοι η ανεπαρκείς  θα υποχρεωθούν να ενταχθούν σε προγράμματα επιμόρφωσης η σε άλλες δράσεις.

Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί επίσης να ανασταλεί  για ένα έτος η  μισθολογική τους εξέλιξη.


σχετικα αρθρα