ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Κ. Μιχαηλίδης

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2017, 19:40 / Ανανεώθηκε 27 Δεκεμβρίου 2017, 19:23
Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Κ. Μιχαηλίδης
Facebook Twitter Whatsapp

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα

Την παραίτησή του υπέβαλλε κατά το σημερινό ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Παναγιώτης Αριστείδης Θωμόπουλος, παίρνοντας τη θέση του ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης.

Η αποχώρηση Θωμόπουλου ήταν προγραμματισμένη εδώ και 7-8 μήνες και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (η "Τράπεζα") ανακοινώνει ότι, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Παναγιώτης (Τάκης) – Αριστείδης Θωμόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του από μη εκτελεστικό μέλος και Προέδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας με ισχύ από 27/12/2017, σε εφαρμογή του προγράμματος διαδοχής όπως είχε σχετικά ανακοινωθεί στην από 26/4/2017 ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολούθως, σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας και την από 1/11/2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα και τον ορισμό του κ. Κώστα Μιχαηλίδη ως νέου μη εκτελεστικού Προέδρου του Δ.Σ..

Ο κ. Κώστας Μιχαηλίδης, διαθέτει εξαιρετική εμπειρία πλέον των 30 ετών στον τραπεζικό κλάδο, έχοντας αναλάβει ανώτατες θέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Σε συνέχεια της ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, η σύνθεση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

-κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος

-κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

-κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

-κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος

-κ. Πέτρος Σαμπατακάκης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

-κ. Arthur Michael Royal Aynsley, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

-κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

-κ. Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

-κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος

-κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος

-κα Παναγιώτα Ιπλιξιάν, Εκπρόσωπος Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Γραμματέας Δ.Σ. και Επιτροπών Δ.Σ. ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Δασμάνογλου, Γενικός Διευθυντής Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι έως την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2018, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 19/6/2015.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Θωμόπουλο για τη σημαντική συνεισφορά του στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου του Δ.Σ..

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου πιστωτικού ιδρύματος τελεί υπό την έγκριση και τον διαρκή έλεγχο του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.