current views are: 13

8 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση14:02

«Μαύρες» γιορτές για τις εμπορικές επιχειρήσεις – Επόμενο «στοίχημα» οι χειμερινές εκπτώσεις

Είδαν μείωση του τζίρου τους από 5% έως 40% σε σχέση με πέρυσι

Δημοσίευση 14:02’

Είδαν μείωση του τζίρου τους από 5% έως 40% σε σχέση με πέρυσι

Μαύρες γιορτές έκανα πάνω από έξι στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης  (ποσοστό 65%) καθώς σύμφωνα με τον ΕΣΘ (Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης), δηλώνουν δυσαρεστημένες με τον εορταστικό τζίρο. 

Είδαν μείωση του τζίρου τους σε ποσοστό από 5% έως και 40% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφέρει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε σχέση με την πρώτη Κυριακή (17-12) που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά μόλις το 18% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο του. 

Για την Κυριακή 24-12 οι μισοί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι για τον τζίρο ενώ για την τελευταία Κυριακή του 2017 μόλις το 24% ήταν ικανοποιημένο από την αγοραστική κίνηση. 

Επόμενο στοίχημα… οι χειμερινές εκπτώσεις

Στις χειμερινές εκπτώσεις ποντάρουν για την αύξηση του τζίρου τους οι έμποροι.

Πρεμιέρα των εκπτώσεων είχαμε σήμερα, Δευτέρα 8 Ιανουαρίουκαι αναμένεται να διακρέσουν μέχρι την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως επισημαίνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε επιστολή της προς τους εμπορικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες μέλη, ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 


σχετικα αρθρα