ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Υπεραμείο αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται οι μετοχές των ΔΕΚΟ

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2018, 20:14 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2018, 20:14
Στο Υπεραμείο αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται οι μετοχές των ΔΕΚΟ
Photo: sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Τι προβλέπει διάταξη του πολυνομοσχεδίου 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών του ελληνικού Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, όπως προκύπτει από διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το απόγευμα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται τα ακόλουθα:

  • Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτό πρόσωπο διασφαλίζει ότι όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των καταχωρίσεων της παραπάνω μεταβίβασης πραγματοποιούνται χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής της σχετικής μεταβίβασης στο βιβλίο μετόχων κάθε μίας εκ των μη εισηγμένων εταιριών, οι μετοχές των οποίων μεταβιβάζονται σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο και στην περίπτωση εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών της καταχώρισης της σχετικής μεταφοράς στο Σύστημα Άυλων Τίτλων.
  • Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής καθορίζεται η διαδικασία και τα κριτήρια για τις υπόλοιπες δημόσιες επιχειρήσεις που θα μεταφερθούν στην Εταιρεία..
  • Το καταστατικό των εταιριών, οι μετοχές των οποίων μεταβιβάζονται δυνάμει του παρόντος άμεσα ή έμμεσα στο σύνολό τους ή εν μέρει στην Εταιρεία, τροποποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920.
  • Η μεταβίβαση των μετοχών των δημοσιών επιχειρήσεων στην Εταιρεία δεν επηρεάζει αφ' εαυτής τους όρους εργασίας των υπαλλήλων των εν λόγω δημοσίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr