current views are: 18

10 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση10:30

Γ. Γεωργακάκης: Από το Ευρωκοινοβούλιο, CEO του Ecali Club

Ποιος είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος του Ecali Club, που έφτασε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο​.

Δημοσίευση 10:30’

Ποιος είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος του Ecali Club, που έφτασε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο​.

Είναι μόλις 31 ετών, αλλά έχει ήδη καταγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία, ρισκάροντας και βλέποντας τις προκλήσεις ως ευκαιρίες.

Ο λόγος για τον Γιάννη Γεωργακάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΚΑΛΗ Α.Ε., στην οποία υπάγεται το Ecali Club, και µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Ο Γιάννης Γεωργακάκης μάλιστα έφτασε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Τµήµα Νοµοθετικών Πράξεων για τις επιτροπές οικονοµικών. 

Γιατί αποφασίσατε να μείνετε για σπουδές στην Ελλάδα και πώς φτάσατε στην «πόρτα» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;

Αν και ήξερα ότι δεν ήθελα να ασχοληθώ µε τη µαχόµενη δικηγορία και ότι δεν θα ήµουν ο συνεχιστής της επιτυχηµένης πορείας του γραφείου της οικογενείας, που είχε τις ρίζες του πίσω στο 1940, βρισκόµουν κάθε µέρα στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα µου, ο οποίος είχε αρρωστήσει. Δεν µετανιώνω καθόλου που διάλεξα να µείνω κοντά του στα τελευταία του χρόνια. Όταν πια «έφυγε» και είχα πάρει το πρώτο µου πτυχίο στο Πολιτικό Νοµικής, ακολούθησαν ένα BA στη Νοµική και το µεταπτυχιακό στο Δίκαιο του Ανταγωνισµού, αµφότερα στο πανεπιστήµιο του City στο Λονδίνο. Το 2013, ύστερα από µια σειρά απαιτητικών συνεντεύξεων, µε προσέλαβαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Τµήµα Νοµοθετικών Πράξεων για τις επιτροπές οικονοµικών. Έζησα περίπου εννέα µήνες µεταξύ Βρυξελλών και Στρασβούργου, όταν το 2014 έλαβα µια πρόταση από τις εταιρείες συµφερόντων του Οµίλου Λάτση. Γνώριζα ότι ήταν µια δύσκολη περίοδος λόγω της κρίσης, αλλά εµπιστεύτηκα το προαίσθηµά µου και αποδέχτηκα αυτή την τιµητική πρόταση.

Αποδέχεστε, λοιπόν, την πρόκληση και επιστρέφετε στην Ελλάδα. Σε ποια βάση ξεκίνησε η συνεργασία σας με τον Όμιλο Λάτση;

Μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι αλλαγές. Μόλις επέστρεψα, τοποθετήθηκα στο family office του Latsis Group ως Corporate Associate, µια θέση που προσέφερε τις καλύτερες προοπτικές. Σχεδόν τέσσερα χρόνια µετά µπορώ να πω µε σιγουριά ότι όχι µόνο δεν το µετάνιωσα, αλλά ότι έλαβα την πιο σωστή απόφαση, καθώς στους κόλπους του Οµίλου είχα την τύχη να ασχοληθώ µε ένα ευρύ φάσµα εταιρειών: από τα πετρέλαια και τη Lamda Development µέχρι εταιρείες όπως είναι το Ecali club. Βέβαια, οφείλω να πω ότι έχω την ευλογία να συνεργάζοµαι µε ανθρώπους όπως ο κ. Αφεντούλης, ο κ. Χατζηανδρέου και ο κ. Δηµακόπουλος, που είναι µέντορές µου.

Υπό ποιες συνθήκες έγινε η μετάβαση από το Latsis Group στο Ecali Club και τι σας έκανε να αποδεχτείτε μια ακόμα αλλαγή;

To Ecali Club υπάγεται στην ΕΚΑΛΗ Α.Ε., η οποία είναι µια εταιρεία µε ιστορία 90 ετών και τρεις δραστηριότητες: την εταιρεία ύδρευσης του προαστίου της Εκάλης, το real estate, δηλαδή τη διαχείριση των ακινήτων που αγόραζε ο καπετάν Γιάννης Λάτσης, και το Ecali Club, το πρώτο country club στην Ελλάδα.

Είχα ασχοληθεί αρκετά µε την ΕΚΑΛΗ Α.Ε., οπότε είχα γνώση για τα θέµατα, αλλά η πρόταση ήρθε ως έκπληξη. Δεν περίµενα ότι θα αναλάµβανα µια τόσο µεγάλη ευθύνη τόσο σύντοµα. Το θεώρησα µεγάλη τιµή, αλλά αναγνώρισα και ότι έπρεπε να δουλέψω πολύ για να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες. Γνώριζα ότι είναι ένα δύσκολο task, αλλά ήµουν αισιόδοξος.

Ποιες είναι οι αλλαγές τις οποίες δρομολογήσατε ως «νέο αίμα» και ποια η εικόνα που έχετε 18 μήνες μετά;

Το 2016 ήταν κερδοφόρο και µία από τις καλύτερες χρονιές µας, οπότε στείλαµε ένα πολύ καλό µήνυµα µ’ αυτή την ανανέωση. Θέλουµε να «πατήσουµε» στη δουλειά που έγινε τον πρώτο χρόνο, πάντα βασιζόµενοι στις βασικές αρχές και την ιστορία µας.

Σε επίπεδο day-to-day management αλλάξαµε πολλές διαδικασίες που είχαν άµεσο θετικό αντίκτυπο τόσο στη λειτουργία του Club όσο και στα οικονοµικά µας.

Εγκαινιάσαµε το Ecali Business Community για να εκµεταλλευτούµε τις δυνατότητες που έχουµε, πέραν της κοινωνικής δικτύωσης, να ευνοήσουµε τις σχέσεις σε επιχειρηµατικό επίπεδο, καθώς τα περισσότερα µέλη είναι είτε επιχειρηµατίες είτε επιτυχηµένα στελέχη στους τοµείς τους. Υπήρξε τεράστια ανταπόκριση, και 18 µήνες µετά έχουµε κάνει άνοιγµα σε επιµελητήρια, ενώσεις και οµίλους, έχοντας µια ισχυρή business κοινότητα.

Στο new members growth προχωρήσαµε σε µια στρατηγική προσεκτικής εξωστρέφειας, µε πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, οπότε πολλοί που δεν είχαν σκεφτεί µέχρι τώρα να γραφτούν ενδιαφέρθηκαν να γίνουν µέλη.

Μιλώντας για τον αριθμό των μελών, πώς επηρεάστηκε στην επταετία της κρίσης και τι ζητά πλέον ένα μέλος από το Ecali Club;

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αριθµός διατηρήθηκε ακέραιος, και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια έχουµε και αυξητική τάση. Το κοινό µας είναι πολύ συγκεκριµένο, αυτό που ονοµάζουµε «old money», και πρόκειται για 2ης και 3ης γενιάς µέλη που ακριβώς επειδή αισθάνονται το Ecali Club σαν δεύτερο σπίτι τους δεν σκέφτηκαν να µην ανανεώσουν τη συνδροµή τους. Τα µέλη µας επιζητούν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών σε καθηµερινή βάση, έχουν απαιτήσεις και θέλουν µέχρι και η τελευταία λεπτοµέρεια να είναι τέλεια είτε αφορά στον τοµέα της εστίασης είτε στις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις.

Σας έδωσαν, λοιπόν, μια ψήφο εμπιστοσύνης, προχωράτε στην υλοποίηση του οράματός σας, ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας;

Στην ΕΚΑΛΗ Α.Ε., η καθηµερινότητα δεν γίνεται ρουτίνα. Αντιθέτως. Δεν ήρθα εδώ µε τα τυπικά, νοµικά κυρίως, προσόντα µου, αλλά έχω κέφι και το πάθος να κάνω συνέχεια διαφορετικά πράγµατα. Ωστόσο, όπου µε χρειαστούν η οικογένεια και ο Όµιλος Λάτση, θα είµαι στη διάθεσή τους.

Τhe Ecali Club

Προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, της Επιστήμης, των Τεχνών, του Πολιτισμού, αλλά και του Life Style, έχουν γίνει μέλη του επί σειρά ετών, δίνοντας τη σκυτάλη στα παιδιά τους και αυτά με τη σειρά τους στα δικά τους. Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με σύγχρονες υποδομές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τα μέλη του Ecali Club απολαμβάνουν μοναδικές προσωπικές στιγμές, ενώ οι νεότεροι χτίζουν δεσμούς ζωής και μοιράζονται αθλητικές και πολιτιστικές εμπειρίες.

Μέσα σ’ έναν κατάφυτο χώρο φυσικής ομορφιάς, το Ecali Club προσφέρει στα μέλη του τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ποικίλες δραστηριότητες, αυτές που ταιριάζουν στις προτιμήσεις τους στον τρόπο της ζωής τους. Στις εγκαταστάσεις του μπορούν να αθληθούν και να λάβουν μέρος σε αγώνες, να οργανώσουν τις επαγγελματικές τους συναντήσεις, να παρακολουθήσουν ή να διοργανώσουν διαλέξεις και παρουσιάσεις, να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις και βραδιές τοπικής κουζίνας και γευσιγνωσίας κρασιού. Επιπλέον, η Διοίκηση της εταιρείας διεύρυνε τους ορίζοντες των παρεχόμενων υπηρεσιών, δημιουργώντας το «Ecali Club business community». Η θερμή και σταθερή υποστήριξη των Business Partners του Ecali Club, η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, η αγάπη τους για την ιστορία και τη μοναδικότητα του Ecali Club εξασφαλίζουν στα  Μέλη του το concept του «Eclectic Living».

Πηγή: fortunegreece.com