ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος, αλλά οι διαφορές παραμένουν

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2018, 17:36 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2018, 17:01
ΔΝΤ: Πρόοδος στις συζητήσεις για το χρέος, αλλά οι διαφορές παραμένουν
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Eurogroup για την αξιολόγηση» 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη θέση του για ελάφρυνση χρέους ως προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα, επέμεινε το ΔΝΤ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ταμείου Τζέρι Ράις να τονίζει πως μπορεί να έχει γίνει πρόοδος στις συζητήσεις, ωστόσο δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές.

Όπως επεσήμανε, το Ταμείο θα συνεδριάσει εκ νέου ώστε να αποφασίσει εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι το πρόγραμμα για την Ελλάδα [stand by arrangement], και υποστήριξε πως οι τελικές αποφάσεις βασίζονται σε δύο σκέλη: Τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες γίνεται πρόοδος και στην αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο θα το καταστήσει βιώσιμο.

Ως προς το ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Ράις, υποστήριξε πως η Ελλάδα και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά στο κλείσιμό της, και τόνισε πως το ΔΝΤ αναμένει τις τελικές ανακοινώσεις του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

«Εχουμε κάνει πολύ πρόοδο στο θέμα του χρέους αν κοιτάξεις πίσω στο 2015. Όμως δεν έχουν καλυφθεί όλες οι διαφορές και δουλεύουμε σκληρά για καλό αποτέλεσμα στο θέμα ώστε η χώρα να συνεχίσει τη διατηρήσιμη ανάπτυξη», κατέληξε επανερχόμενος στο θέμα του χρέους. 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr