ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls: Αυξάνονται τα όρια αποστολής εμβασμάτων

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2018, 21:01 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2018, 21:29
Έρχεται νέα χαλάρωση των capital controls: Αυξάνονται τα όρια αποστολής εμβασμάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αλλαγές τίθενται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα χαλάρωση των capital controls φέρνει η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, αυξάνοντας τα όρια αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό.

Όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση, το συνολικό μηνιαίο ποσό που μπορεί να διακινείται στο εξωτερικό μέσω των 10 ιδρυμάτων πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί στη χώρα μας αυξάνεται στα 38.950.000 ευρώ από 36.000.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Το νέο όριο τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου του 2018 και αφορά το καθαρό ποσό, αφού, δηλαδή, από το ποσό που διακινείται μέσω εξερχόμενων εμβασμάτων αφαιρεθεί το ποσό που εισέρχεται στη χώρα μέσω εμβασμάτων από το εξωτερικό.

Η κίνηση αυτή αποτελεί προάγγελο νέων χαλάρωσης των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων οι οποίοι θα επιταχύνονται όσο αυξάνονται οι καταθέσεις και πλησιάζουμε προς το χρόνο εξόδου από το μνημόνιο και την κανονική έξοδο στις αγορές.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr