current views are: 10

6 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:42

Συμβιβασμός για Γκίνες: Συνταξιούχος αστυνομικός μείωσε τις οφειλές του από 100.000 σε… 1.500 ευρώ!

Μοιάζει απίστευτο αυτό που πέτυχε ένας οφειλέτης από την Πρέβεζα.

Δημοσίευση 12:42’

Μοιάζει απίστευτο αυτό που πέτυχε ένας οφειλέτης από την Πρέβεζα.

Μια πρωτοφανής υπόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού με τράπεζα για οφειλές καταναλωτικού δανείου ήρθε στη δημοσιότητα αυτές τις ημέρες, αποδεικνύοντας πλέον ότι όταν γίνεται σωστή διαπραγμάτευση και υπάρχουν φυσικά και οι ανάλογες προϋποθέσεις από την πλευρά του οφειλέτη μπορούν να επιτευχθούν συμφέροντα και για τις δύο πλευρές αποτελέσματα. 

Πραγματικά, το ποσό  που τελικα θα κληθεί τελικά να πληρωθεί στην τράπεζα είναι κυριολεκτικά για ρεκόρ Γκίνες, καθώς ο οφειλέτης, στην περίπτωσή μας ένας συνταξιούχος αστυνομικός από την Πρέβεζα, κατόρθωσε με τη βοήθεια του δικηγόρου του να επιτύχει μείωση καταναλωτικού δανείου 100.000 ευρώ σε… 1500 ευρώ, τα οποία μάλιστα δεν θα δώσει εφάπαξ, αλλά σε 10 άτοκες δόσεις των 150 ευρώ το μήνα. 

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος λάμβανε προ μειώσεων των συντάξεων 1800 ευρώ σύνταξη, ενώ προηγουμένως εισέπραττε και πολύ υψηλό μισθό. Με όχημα αυτά τα χρήματα του μηνιαίου προϋπολογισμού, αλλά και το μισθό της γυναίκας του, ο οφειλέτης πήρε προ δεκαετίας στεγαστικό δάνειο αρχικού ύψους 250.000 ευρώ, ενώ από το 2011 και μετά λάμβανε συσσωρευμένα καταναλωτικά και λοιπά δάνεια ύψους συνολικά 200.000 ευρώ από άλλες δύο τράπεζες. 

Με την κρίση να ”δείχνει τα δόντια της” σε όλους, αλλά και σε εκείνον, τα χρόνια που ακολούθησαν ο αστυνομικός κατέληξε να λαμβάνει σύνταξη μειωμένη κατά 700 ευρώ, φτάνοντας στα 1.100 ευρώ, ενώ η γυναίκα του είναι πλέον χρόνια άνεργη. 

Με ”εφόδιο” λοιπόν την κακή, πλέον, οικονομική τους κατάσταση, σε σχέση με τα χρέη που είχαν να αντιμετωπίσουν, τα οποία στο μεταξύ με τους τόκους είχαν φτάσει τα 600.000 ευρώ, αποφάσισαν να διεκδικήσουν συμβιβασμό με τις τράπεζες, αρχής γενομένης με την πρώτη, από την οποία είχε λάβει 100.000 ευρώ σε καταναλωτικά δάνεια.

Μετά από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις αρκετών μηνών και με δεδομένη φυσικά την γενικά άσχημη κατάσταση της οικογένειας, που έχει ακόμα ένα μεγάλο στεγαστικό, αλλά και ένα ακόμα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο να εξοφλήσει σε άλλες δύο τράπεζες, η τράπεζα μείωσε τα 100.000 ευρώ σε… 1500 ευρώ, δημιουργώντας ένα πολύ πρωτοφανές καλό προηγούμενο, το οποίο, ίσως, λειτουργήσει θετικά και σε άλλες περιπτώσεις οφειλετών στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη, δε, απόφαση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χ. Λαζάνη αναμένεται να λειτουργήσει θετικά και στο δικαστήριο για το υπόλοιπο χρέος αξίας 500.000 ευρώ, το οποίο θα γίνει στο τέλος του 2018, με την οικογένεια να ελπίζει σε ευνοϊκά αποτελέσματα και σε αυτή την περίπτωση.

Το μήνυμά και το ηθικό δίδαγμα σύμφωνα με τον κ. Λαζάνη από αυτή την υπόθεση είναι το εξής: «Σηκώστε το τηλέφωνο όταν σας παίρνουν από τράπεζες. Το πιθανότερο είναι ότι πλέον έχουν κάτι συμφέρον να σας προτείνουν πριν φτάσετε στις αίθουσες των δικαστηρίων»

 


σχετικα αρθρα