current views are: 8

8 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση09:35

Διαψεύδει η ΔΕΗ την ανάγκη εξοικονόμησης 500 εκατ. ευρώ

Xαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα και δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με την McKinsey.

Δημοσίευση 09:35’

Xαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα και δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με την McKinsey.

Η ΔΕΗ  διαψεύδει ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 500 εκατ. ευρώ εντός του 2018.

Με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η ΔΕΗ χαρακτηρίζει ανακριβή τα δημοσιεύματα και δίνει διευκρινίσεις σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με την McKinsey:

-Η αναφορά για ανάγκη εξοικονόμησης Euro 500 εκατ. για το 2018 είναι παντελώς ανακριβής. Επισημαίνεται ότι το 2018, η Εταιρεία έχει ήδη λάβει euro 360 εκατ. για την κάλυψη μέρους των δαπανών για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο δημιούργησε πρόσθετη ρευστότητα την οποία και χρησιμοποιεί για την μερική επαναγορά 150 εκατ. ευρώ από τις Ομολογίες συνολικού ύψους Euro 500 εκατ., στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης των λήξεων του 2019.

-Στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πενταετία 2018-2022, θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δράσεις εξοικονόμησης κόστους, βελτίωσης της εισπραξιμότητας, επενδύσεων σε ΑΠΕ αλλά και επέκτασης σε νέα προϊόντα και αγορές με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της Εταιρείας, καθώς και των ταμειακών ροών και των χρηματοοικονομικών δεικτών της, συμπεριλαμβανομένου και του δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA.


σχετικα αρθρα