current views are: 7

14 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση15:59

Π. Μοσκοβισί: Θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία

 «Όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν πρέπει να βρεθεί σε τίποτα που να μοιάζει με αναγκαστικό πρόγραμμα»

Δημοσίευση 15:59’

 «Όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν πρέπει να βρεθεί σε τίποτα που να μοιάζει με αναγκαστικό πρόγραμμα»

Αντίθετος με την εφαρμογή προγράμματος που θα έχει τον τύπο του «αναγκαστικού» εμφανίζεται  ο Ευρωπαίος Οικονομικός Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ακόμη ότι η χώρα μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία «κανονική χώρα».

«Όταν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, δεν πρέπει να βρεθεί σε τίποτα που να μοιάζει με αναγκαστικό πρόγραμμα και η παρακολούθηση μετά τη διάσωση, θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως μία κανονική χώρα» ανέφερε μιλώντας στο δίκτυο Euractiv, o κ. Μοσκοβισί.

Ο Π. Μοσκοβισί εξήγησε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης. Αυτό είπε σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα.

Δεύτερον, ότι θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα». Τρίτον, ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα. Πάνω σε αυτούς τους «τρεις πυλώνες» θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές, είπε ο Π. Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα γίνει «success story».

Επιπλέον, σημείωσε, ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να σταματήσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.


σχετικα αρθρα