current views are: 10

14 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:07

Τράπεζες προς δανειολήπτες: Τελευταία ευκαιρία για τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια

Στέλνουν επιστολές καλώντας τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος», πριν πουληθούν τα δάνεια σε ξένα funds

Δημοσίευση 12:07’

Στέλνουν επιστολές καλώντας τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος», πριν πουληθούν τα δάνεια σε ξένα funds

Eπιστολές με τις οποίες καλούν τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους, συμπεριλαμβανομένου και γενναίου «κουρέματος», στέλνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ενόψει της πώλησης χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων.

Οι επιστολές, σύμφωνα με αρμόδια τραπεζικά στελέχη, αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις ξεπερνούν τους 400.000 (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα, πριν την κρίση).

Πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις.

Με τις επιστολές καλούνται οι οφειλέτες να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το fund, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπορεί στη συνέχεια να απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία «συνεργασίας/κουρέματος» κλπ.

Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών (ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει επιστολές, και αναμένονται αντίστοιχες κινήσεις από την Πειραιώς και την Eurobank. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την Eurobank είναι το δεύτερο πακέτο αντίστοιχης πώλησης.

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν υπερβαίνει διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών.


σχετικα αρθρα