current views are: 8

16 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση07:47

Σε μια εβδομάδα ανοίγουν οι προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ

Η διαφορά στο τίμημα θα κρίνει την πώληση

Δημοσίευση 07:47’

Η διαφορά στο τίμημα θα κρίνει την πώληση

Σε μία εβδομάδα θα ανοίξουν οι προσφορές για το 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ και αν η διαφορά μεταξύ τους είναι μεγαλύτερη από 15% ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί αμέσως, ενώ αν είναι μικρότερη από το ποσοστό αυτό, θα υπάρξει δεύτερος κύκλος προσφορών.

Αυτό ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ενώ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τόνισε: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του νόμου. Είμαστε σε συνεννόηση για την τελική μορφή του με τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGComp) και βέβαια με τη ΔΕΗ, που είναι ο υπεύθυνος υλοποίησης. Τέλος του μήνα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε».

Επί του παρόντος το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει τον εξονυχιστικό έλεγχο των προσφορών, καθώς δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση ή λαβή για πιθανές προσφυγές που θα καθυστερήσουν ή ακόμη και θα μπλοκάρουν την πώληση.

Υπενθυμίζεται ότι τον ΔΕΣΦΑ διεκδικούν το κονσόρτιουμ υπό την ιταλική Snam στο οποίο μετέχουν επίσης οι εταιρείες Fluxys (Βέλγιο) και Enagas (Ισπανία) και η κοινοπραξία Reganosa (Ισπανία), Transgaz (Ρουμανία) μαζί με την αναπτυξιακή τράπεζα EBRD.


σχετικα αρθρα