ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάιλμπριφ (EWG): Ξεχάστε την «καθαρή έξοδο» - Εποπτεία για πολλά χρόνια

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2018, 08:32 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2018, 10:36
Φάιλμπριφ (EWG): Ξεχάστε την «καθαρή έξοδο» - Εποπτεία για πολλά χρόνια
Facebook Twitter Whatsapp

"Το πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά"

Μπορεί τα στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για "καθαρή έξοδο" από τα μνημόνια, ωστόσο στις Βρυξέλλες έχουν διαφορετική άποψη. Ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα ζητά ο νέος επικεφαλής του Euroworking GroupΧανς Φάιλμπριφ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Φάιλμπριφ τονίζει: «Το πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στο σωστό δρόμο» τονίζει προσθέτοντας ότι μέσω της επιτήρησης «θα αποφευχθούν πισωγυρίσματα σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα νομοθετηθούν το τρέχον διάστημα και θα πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιλμπριφ.

«Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος» δηλώνει.

Όσον αφορά την προληπτική γραμμή στήριξης σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα προληπτικό πρόγραμμα. Μπορεί να το ζητήσει. Ο ασφαλέστερος τρόπος εξοδου είναι ένα προληπτικό πρόγραμμα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι κάποιας μορφής αιρεσιμότητα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr