current views are: 12

19 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:57

«Στο χείλος του γκρεμού» το οικονομικό μέλλον της Tesla

Θυμωμένοι μέτοχοι, έχουν καταθέσει πολλές αγωγές κατά της εταιρίας

Δημοσίευση 12:57’

Θυμωμένοι μέτοχοι, έχουν καταθέσει πολλές αγωγές κατά της εταιρίας

Η παραγωγή του Model 3, του σημαντικότερου και πιο καθοριστικού παράγοντα του οικονομικού μέλλοντος της ηλεκτροπαραγωγής, σταματά για δεύτερη φορά από τον Φεβρουάριο.

Σε μήνυμά τους προς τους εργαζομένους, ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρίας Tesla, ανακοίνωσε μια διακοπή τεσσάρων με πέντε ημερών. Οι εργαζόμενοι, είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν μέρες από τις άδειές τους, χωρίς να πληρωθούν τις αποδοχές που τους αναλογούν. Μια άλλη λύση, είναι να βρουν κάποιο άλλο πόστο για να εργαστούν στο εργοστάσιο της εταιρίας.

Η διακοπή αυτή, απειλεί την υπόσχεση του Έλον Μασκ, να παράγει 5.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα, μέχρι το καλοκαίρι. Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρία, είχε φτιάξει μόλις 2.020 οχήματα Model 3.

Η τελευταία διακοπή της παραγωγής ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την προσπάθεια του Μασκ, να καθησυχάσει τους επενδυτές μέσα από το Twitter. «Η Tesla θα είναι επικερδής και ταμειακή ροή και στο τρίτο και στο τέταρτο τρίμηνο», έγραψε. Ο οίκος Moody’s, στις 27 Μαρτίου, υποβάθμισε τις ικανότητες της Tesla κάνοντας αναφορά στα προβλήματα του Model 3. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η αξία των τίτλων της Tesla να βυθιστεί, καθώς οι επενδυτές ομολόγων αποχώρησαν. Στις 12 Απριλίου, ο Μασκ αρνήθηκε τις προβλέψεις ότι θα αντιμετωπίσει πτώση ρευστότητας 2,5 δις. δολαρίων ή μεγαλύτερη.

Η πρώτη διακοπή παραγωγής του Model 3, έγινε τον Φεβρουάριο, αφού η Tesla άρχισε να εγκαθιστά νέο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των σημείων συμφόρησης της παραγωγής.

Πολλά προβλήματα έχουν προκύψει από τότε που το όραμα του Μασκ για μια αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, έχει καταρρεύσει στη σκληρή πραγματικότητα της μετακίνησης από την κατασκευή πολυτελών και καθημερινών οχημάτων.

Θυμωμένοι μέτοχοι, έχουν καταθέσει πολλές αγωγές κατά της εταιρίας.

Ο Έλον Μασκ, βρίσκεται σε αγώνα για να παράγει αρκετά μοντέλα τύπου 3, για να καταφέρει να αποφύγει την κόντρα με τους επενδυτές που πλέον δεν είναι πρόθυμοι να πιστέψουν τις υποσχέσεις του ιδρυτή της Tesla. Η καταστροφική διακοπή του της παραγωγής του Model X SUV, άφησε στην εταιρία πολλές καθυστερήσεις και πολλά χρέη.


σχετικα αρθρα