ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη ακόμα 1.535 μονίμων και συμβασιούχων σε Δήμους

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 28 Απριλίου 2018, 14:35 / Ανανεώθηκε 28 Απριλίου 2018, 14:35
Έρχονται νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη ακόμα 1.535 μονίμων και συμβασιούχων σε Δήμους
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Θα προσληφθούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και θα μισθοδοτούνται με πόρους των Δήμων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αργότερο εντός του Μαΐου αναμένεται να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ, μετά την ολοκλήρωση της κατανομής των προσωρινών επιτυχόντων του διαγωνισμού -μαμούθ των 8.166 θέσεων σε δήμους , νέα συμπληρωματική προκήρυξη  με την οποία θα προσληφθούν άλλοι  524 μόνιμοι υπάλληλοι  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες  Δήμων που δεν είχαν προλάβει να υποβάλλουν  αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού με τον διαγωνισμό 3Κ/2018. Ειδικότερα με τη νέα συμπληρωματική προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ θα προσληφθούν 468 άτομα σε κενές οργανικές θέσεις ΟΤΑ α βαθμού και ΝΠΔΔ  και 56 σε κενές οργανικές θέσεις σε ΟΤΑ α βαθμού.

Ήδη για τον αναμενόμενο νέο διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας το Υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει στην έκδοση των θέσεων που αναλογούν στο ποσοστό που δικαιούται ο  ΟΑΕΔ (ΑμΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι).

Το κόστος μισθοδοσίας των υποψηφίων που θα προσληφθούν από τους δήμους, όπως και των 8.166 ατόμων που ήδη προσελήφθησαν από δήμους καλύπτεται από ίδιους πόρους των δήμων καθώς πρόκειται για κάλυψη θέσεων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Εκτός των παραπάνω εκδόθηκε ήδη  από το Υπουργείο Εσωτερικών  υπουργική απόφαση με την οποία κατανέμονται 1.011 θέσεις  συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας σε 76 δήμους όλης της χώρας.

Με την απόφαση ορίζεται ότι ο κάθε δήμος θα προχωρήσει σε ξεχωριστή προκήρυξη για τις θέσεις των συμβασιούχων που του αναλογούν και θα αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες με βάση τις διαδικασίες του  νόμου 2190/94.

Η ετήσια οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από την πρόσληψη των 1.011 συμβασιούχων θα επιβαρύνει τα ίδια έσοδα των δήμων που εισπράττουν από τους δημότες για την παροχή  των ανταποδοτικών τους υπηρεσιών.

Για το 2018 τα έξοδα πληρωμής της μισθοδοσίας των συμβασιούχων έχουν προϋπολογιστεί στα 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr