ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην «Ακτωρ» τα έργα του Καλογρίτσα λόγω οικονομικών δυσκολιών

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2018, 17:14 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2018, 17:14
Στην «Ακτωρ» τα έργα του Καλογρίτσα λόγω οικονομικών δυσκολιών
Facebook Twitter Whatsapp

Για ποια έργα πρόκειται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ αναμένεται να αναλάβει την ολοκλήρωση τεσσάρων εργολαβιών του Ομίλου Καλογρίτσα που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά την αδυναμία του δεύτερου  να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή αναφέρουν πως με αυτό το σενάριο έχει συμφωνήσει και η Τράπεζα Αττικής, η οποία έχει δανειοδοτήσει -εκδοσει τις προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές για την εταιρία «Τοξότης», του Ομίλου Καλογρίτσα, προκειμένου να μη βρεθεί (η Τράπεζα) αντιμέτωπη με ζημιές, σε περίπτωση που οι κατασκευαστικές του ομίλου Καλογρίτσα κηρυχθούν έκπτωτες.

Τα έργα που εκτιμάται ότι θα αναλάβει η "Άκτωρ" είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο (35 εκατ. ευρώ), η τηλεθέρμανση της Φλώρινας (41,3 εκατ. ευρώ), έργα πρωτογενούς δικτύου αποχέτευσης στον Διόνυσο, καθώς και ένα έργο στην περιοχή του Πειραιά.

Ειδικλότερα για το πρωτογενές δίκτυο αποχέτευσης σε Διόνυσο, Σταμάτα, Ροδόπολη, προϋπολογισμού άνω των 25 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), η εταιρία "Τοξότης" ξεκίνησε μεν τις εργασίες τέλη Ιανουαρίου 2015, από πολύ νωρίς ωστόσο, διεφάνη ότι αδυνατούσε να ολοκληρώσει το έργο εντός της συμβατικής προθεσμίας (Αύγουστος 2016). Γι αυτό και πέντε μήνες νωρίτερα (Απρίλιος 2016) ζήτησε και πήρε παράτση μέχρι 28/8/2018. Παρά την παράταση όμως που δοθηκε στην εταιρία οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και πολλούς μήνες, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων και κατοίκων των εν λόγω περιοχών. 

Πέραν των προαναφερθέντων έργων αναζητείται λύση και για τις τέσσερις συμβάσεις που έχει αναλάβει ο Όμιλος Καλογρίτσα στον οδικό άξονα Πάτρα -Πύργος, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν στα τέσσερα πρώτα τμήματά του (Πύργος - Δουναίικα, Δουναίικα - Αμαλιάδα, Αμαλιάδα – Κυλλήνη και Κυλλήνη - Βάρδα).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr