current views are: 8

25 Μαΐου 2018
Δημοσίευση07:14

Επίδομα παιδιού: Νέα αναβολή για την υποβολή αίτησης στο Α21

Πότε θα καταβληθεί η β’ δόση

Δημοσίευση 07:14’

Πότε θα καταβληθεί η β’ δόση

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, καθώς παρά τις υποσχέσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για την υποβολή της αίτησης θα άνοιγε σήμερα, τελικά μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα. 

Παρότι τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύρης Θεανώ Φωτίου είχε δεσμευτεί ότι νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Α21 θα άνοιγε σήμερα Παρασκευή, ήρθε ΟΠΕΚΑ, που χοηρηγεί τα επιδόματα, να την διαψεύσει. Όπως ανακοίνωσε την επόμενη εβδομάδα τελικά τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα, καθώς η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαΐου κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα, και θα είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά, ώστε να μειώνει την γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ κ. Τάσος Τάγαρης, που υλοποιεί το έργο της δημιουργίας της νέας πλατφόρμας Α21, μιλώντας στον Ant1, φήλωσε πεπεισμένος ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα και θα αντέχει 10.000 αιτήσεις την ώρα.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Στις 25 – 27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης.


σχετικα αρθρα