current views are: 6

18 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση07:28

Συμφωνία της ΔΕΗ με το Δημόσιο για τις οφειλές – Έκπτωση 25% στα τιμολόγια

Aπό τα 120 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές καταβλήθηκαν τα μισά

Δημοσίευση 07:28’
δεη

Aπό τα 120 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές καταβλήθηκαν τα μισά

Σε συμφωνία για διευθέτηση των οφειλών του Δημοσίου από κατανάλωση ρεύματος, αλλά και για την τιμολόγηση των καταναλώσεων εφεξής, κατέληξαν η ΔΕΗ με την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, από τα 120 εκατ. ευρώ που ήταν οι οφειλές καταβλήθηκαν τα μισά, ενώ για τα υπόλοιπα είναι σε εξέλιξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιστοίχιση του χρέους με τους επιμέρους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να εξοφληθούν και αυτά.

Η συμφωνία για την τιμολόγηση της κατανάλωσης του 2018 προβλέπει ότι το Δημόσιο θα αντιμετωπίζεται ως ένας μεγάλος πελάτης προκειμένου, εκτός από τις εκπτώσεις συνέπειας (15%) και προκαταβολής της αξίας της κατανάλωσης (6%), να λαμβάνει και πρόσθετη έκπτωση λόγω όγκου κατανάλωσης, κατά τη λογική που ισχύει για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές. Έτσι, η συνολική έκπτωση σε σχέση με το βασικό τιμολόγιο διαμορφώνεται στο 25-26%.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν, επίσης, ότι για το 2019 θα υπάρξει αναδιαπραγμάτευση των όρων προμήθειας του Δημοσίου.


σχετικα αρθρα