current views are: 6

28 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση09:39

Χ. Δήμας στο «Ακραίως»: Θα πρέπει να κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ για να πετύχουμε τα πλεονάσματα

“Η μείωση της φορολογίας είναι σημαντική για να πάρει μπρος η οικονομία”

Δημοσίευση 09:39’

“Η μείωση της φορολογίας είναι σημαντική για να πάρει μπρος η οικονομία”

Δυσοίωνο βλέπει το μέλλον της χώρας, βάσει των υψηλών πλεονασμάτων που έχει δεσμευτεί, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ βουλευτής Χρίστος Δήμας, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα υπογράμμισε πως: «Το γεγονός ότι πρέπει να πετυχαίνουμε πολύ υψηλά πλεονάσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Καμία χώρα δεν τα έχει καταφέρει για τόσα πολλά χρόνια, θα πρέπει να σπάσουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ».

Η πρόταση της ΝΔ για την «επόμενη μέρα», μετά την έξοδο από τα μνημόνια», ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της. «Θα πρέπει να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους ώστε να χαμηλώσει λίγο ο πήχης. Είναι δύσκολο, γιατί μόλις πριν μια εβδομάδα δεσμευθήκαμε, αλλά αν δεν μας δοθεί, τότε θα δυσκολευτούμε ως χώρα να προσχωρήσουμε σε μειώσεις φορολογίας που είναι σημαντικές για να πάρει μπρος η οικονομία. Ο μοναδικός τρόπος να πάρει μπρος η οικονομία, είναι να αντιστρέψουμε τη διαρροή κεφαλαίων μειώνοντας τα φορολογικά βάρη. Δεν ισχυριζόμαστε ότι θα μπορέσουμε να την κάνουμε την πιο ανταγωνιστική χώρα, αλλά θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα για τις επενδύσεις, ώστε να έρθει ανάπτυξη και ταυτόχρονα μειώσεις κρατικών δαπανών».

Τέλος ο κ. Δήμας απευθύνθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, ρωτώντας τον «Το κλίμα συναίνεσης, που επιδεικνύει τώρα ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να υπάρχει το 2014. Που θα είχε φτάσει η χώρα αν δεν είχε ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση;»


σχετικα αρθρα