ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικά και σε 13 λεπτά η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2018, 09:03 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:09
Ηλεκτρονικά και σε 13 λεπτά η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης
Facebook Twitter Whatsapp

Με ηλεκτρονικό τρόπο ο ενδιαφερόμενος θα συνδέεται με την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ και θα λαμβάνει ΑΦΜ

Μέσα σε 13 λεπτά (άντε ας είναι και σε μια ολόκληρη ημέρα) ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ιδρύσει ηλεκτρονικά τη δική του μονοπρόσωπη ΙΚΕ μέσω της ηλεκτρονικές υπηρεσίας μιας στάσης (e-ΥΜΣ). Αυτό υπόσχεται ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί από τις 22 Ιουλίου το Υπουργείο Οικονομίας.

Με τον τρόπο αυτό οι χιλιάδες ενδιαφερόμενοι απαλλάσσονται από τον όγκο της γραφειοκρατίας που απαιτείται σήμερα χάρις σε ένα πρωτοποριακό σύστημα ,που κατά το Υπουργείο Οικονομίας ,δεν εφαρμόζεται ακόμη ούτε σε προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Με ηλεκτρονικό τρόπο ο ενδιαφερόμενος θα συνδέεται με την ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ και θα λαμβάνει ΑΦΜ.

Ως αρχή, η οποία θα είναι και δωρεάν τον πρώτο χρόνο, θα είναι δυνατή η ίδρυση  σε 13 λεπτά μιας μονοπρόσωπης ΙΚΕ και έως το τέλος του χρόνο  των υπόλοιπων προσωπικών επιχειρήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρήση πρότυπων καταστατικών.

Αλλιώς χωρίς αυτά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την «παραδοσιακή» μέθοδο επισκεπτόμενος τα  Επιμελητήρια  (Γενικό Μητρώου Εμπορίου) η τα Συμβολαιογραφεία (εάν πρόκειται για ίδρυση ΕΠΕ η ΑΕ ) με το ανάλογο κόστος σε χρήμα και χρόνο…

Ίδωμεν τελικώς και αναμένουμε το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr